Friss információk

Blogolás alapjai

Hogyan lehet Amazon termékeiből profitáló blogot indítani [Útmutató kezdőknek]

A blog olyan, mint egy romantikus kapcsolat. 🙂 A kezdete a nászút. Csupa szenvedélyből áll.  Pontosan ez az alapja, amire  szükséged van, az egy stabil alap, amely hosszú távon működik számodra. Ha valamit nem szeretsz, akkor nem is leszel sikeres benne.

Ellenkező esetben a blogod üres lesz, mint a többi nagyon sok (millió) blog az interneten. Ne ess ebbe a csapdába. Ne dolgozz feleslegesen.

Tehát, ha szeretnéd tudni, hogyan kell sikeresen blogolni, akkor ez a lecke számodra készült.

Hogyan lehet profitáló blogot indítani
Hogyan lehet profitáló blogot indítani

Ebben a leckében megtanulod:

 • Mi az a blog?
 • Blog létrehozása [6 lépés]
 • Hogyan lehet pénzt keresni a blogolással?Mi az a blog?

1. Mi az a blog?

Először is, a blog egy információs weboldal. Így is nevezhetnénk, hogy „mikro-publikációs platform”, amelyet te magad, mint blogger, rendszeresen frissítesz és egyedileg készítesz. Ez a legegyszerűbb módja az online megjelenésednek.

A legtöbb blog alapértelmezett megjelenése általában, egy időrendben görgethető (idővonal) lista, de egyes profibb bloggereknek, inkább felhasználó barátibb :). A bejegyzések kategóriákra bontása vagy általános keresési kifejezések szerinti címkézése csak néhány módja annak, hogy a bloggerek segíthetik bejegyzésük (cikkeik) elérését a „közönségük”, az-az új és megrögzött weboldal látogatóik felé.

Miért jó nekem a blogolás?

Mert a blogok univerzálisak. Bármi is érdekli az embereket, blogolhat róla.

Valaki, akinek személyisége és véleménye van. Egy igazi emberi lény.

A sikeres bloggerek alapvetően két dologban jók:

 1. azok maradnak, akik
 2. következetesen készítenek blog tartalmat, cikkeket.

Tehát megadod magadnak a lehetőséget, hogy olyasmiről írj, amit szeretsz? Felfedezel valamit, amiért szenvedélyesen „vonzódsz”.

És egyszer csak a mikro-publikációd projektből üzlet nőhet ki.

Igen, jól olvashatod, a bloggerek megélhetnek a munkájukból. De két dologra biztos, hogy támaszkodnak és ami előnyt ad!

 1. közösségi bizonyíték

Az internethasználók egyfajta beépített szkepticizmussal rendelkeznek sajnos. Ez azért van, mert annyi „hulladék” van az interneten a blogok esetében is, hogy megfulladunk tőlük. Olyan emberekre van szükséged, akik bíznak benned. És ami még fontosabb, hogy olyan emberek, akik hajlandók megmutatni, mennyire bíznak benned. Ha bíznak, akkor visszacsatolásként egy közösségi bizonyítékot kapsz.

Íme egy vicces 😁 (de nagyon is komoly) rövid videó arról, miért olyan fontos a közösségi bizonyítás:

A videó angol nyelvű, de elég, ha nézed és mindent megértesz majd….

Az embereknek rólad kell beszélni. Valamiféle „zümmögésnek” kell lennie. Egy hozzászólás nélküli blog csak üres tér. Tehát tessék cselekedni és fordulj az emberekhez.

Fogadd el a blogolás alázatát

(ahogy Seth Godin korábban mondta). És legyél őszinte. Ha jól állsz hozzá, a közösségi bizonyítékod kétféleképpen térül majd meg:

 • Te, mint szakértő – a tartalom révén az emberekkel való kapcsolat azonnali előnye a blogolás. Tedd az írásodat a lehető legjobban kereshetővé! Ez megkönnyíti a választott téma szakértői hírnevednek megszerzését
 • Visszacsatolást kapsz – ez arra ösztönzi az embereket, hogy a saját platformjaikról linkeljenek a Te blogjaidra, ami úgynevezett visszalinkelésekkel növeli hitelességét. Ez különösen fontos, ha affiliate marketinget fontolgatsz.

2. A passzív jövedelem

A második előny az, hogy lehet pénzt keresni egy sikeres blog segítségével!

 • csinálj affiliate marketinget – A bloggerek pénzt kereshetnek affiliate marketing segítségével, és nem is kell a témában a legnépszerűbb bloggernek lenned ahhoz, hogy elkezdjél pénzt keresni.

De ne siess előre! A passzív jövedelemről később beszélek majd ebben a képzésben. Először tudnod kell, hogyan kell blogot létrehozni?

Lebontottam lépésekre, hogy átláthatóbb legyen

2. Blog létrehozása [6 lépésben]

Ez döntő fontosságú. A blog megfelelő beállítása a későbbiekben rengeteg munkát takaríthat meg számodra, ezért ne vedd félvárról! Összeállítottam 6 átfogó lépést, hogy megkönnyítsem a dolgodat!

 1. Nevezd el blogodat

Mi legyen a névben? Nos, valójában aktuális legyen. Amikor elindulsz, az első fontos lépés a blog elnevezése.

Két szempontot vegyél figyelembe.

 1. válassz egy nevet, amely jól összefoglalja a blogod tartalmát
 2. győződj meg arról, hogy a név könnyen kereshető legyen a Google-keresőben.

Laura Fuentes, az Amazon affiliate „leányvállalatának” blogját „MOMables” -nek nevezte. Ez nyilvánvalóan az „anya” és a „zöldség” keveréke. “Mom” és “Vegetables”

MOMables
MOMables

És tökéletesen összefoglalja, amit Laura csinál: egészséges recepteket és konyhai „hackeket” kínál a női családgondozóknak.

Egy fontos tipp számodra: az, hogy gondolkodj egy kicsit, és adj magadnak néhány lehetőséget.

A domain-nevednek tartalmaznia kell a blogod nevét – ezért mindig győződj meg róla, hogy előzetesen elérhető-e?

Sok tárhely szolgáltatótól kapsz hasonló alternatívákat, amelyek még mindig szabadon választhatók, vagy használsz  név generátort is , hogy ezt a munkát elvégezze helyetted :).

Vagy itt egy nagyszerű és INGYENES SiteRubix domain név és weboldal készítő alkalmazás, amivel nagyon gyorsan megnézheted, hogy melyik ingyenes domain név foglalt-e és, ha nem, akkor „lecsapsz rá” ingyen. Itt lentebb próbáld ki teljesen ingyenes!

Csak írd be a blogod nevét és azonnal készítheted is a saját weboldal tartalmaidat az INGYENES weboldal építő segítségével, ha a „available” (elérhető) zöld jelzést látod !

 1. Válassz egy tárhely szolgáltatást

Lehet, hogy elcsépeltnek hangzik, de a tárhelyszolgáltatás kiválasztása valóban befolyásolhatja a blogod teljesítményét. Bár számos ingyenes platform létezik, a bloggerek végül pénzkeresés iránt érdeklődő bloggerek, inkább a megbízhatóbb, fizetett szolgáltatásokat vehetnek igénybe. De az okos blogger olyan tárhely szolgáltatót választ blogjának, amit ki is próbálhat teljesen ingyen és nem vesz „zsákbamacskát”!

A domain tárhelyed öt legfőbb jellemzője, amit itt javaslok Neked

 • pénzt keresel vele, miközben használod és tanulsz
 • sebesség
 • biztonság
 • támogatás
 • képzés

Tehát győződj meg saját magad arról, hogy tárhelyszolgáltatásod megfelel ennek az öt kritériumnak! Az már csak hab a tortán, ha ettől jóval többet kapsz, több eszközt és még képzést is, ha ezt a tárhely szolgáltatót választod és kipróbálhatod teljesen ingyen itt.

Kipróbálható, tesztelhető tárhely szolgáltatás és képzés, hogy blogoddal pénzt keress otthonodból
Kipróbálható, tesztelhető tárhely szolgáltatás és képzés, hogy blogoddal pénzt keress otthonodból
 1. Tervezd meg blogodat

Most már megvan a név és a web tárhelyedet is kiválasztottad. Bravó! Itt az ideje, hogy a valódi tettekkel elkészítsd a saját blog dizájnt. A legtöbb blogger népszerű blogolási platformokat használ. Egyszerűsített háttérprogramjuk van, így nem kell aggódnod, hogy a dolgok túl „technikussá” válnak. Nem kell foglalkoznod webmesteri feladatokkal, programozással. Nem kell, hogy informatikus legyél!

A legnépszerűbb blogolási platform a WordPress

A legtöbb CMS (content management system, magyarul tartalomkezelő rendszer) platform rendkívül felhasználóbarát, így nem lesz szüksége számítógépes végzettségre, csak azért, hogy blogod a kívánt megjelenésű legyen.

Építsd fel saját magad pár kattintással. Teszteld, próbáld ki. Ingyenes!

Csak írd be a blogod nevét és azonnal készítheted is a saját weboldal tartalmaidat az INGYENES weboldal építő segítségével, ha a „available” (elérhető) zöld jelzést látod !

A WordPress népszerűsége egyszerűsége, valamint a rendelkezésre álló plug-inek és testreszabások széles skálája miatt. Több mint 455 000 000 weboldalt futtat a WordPress , köztük olyan hatalmas webhelyeket is, mint a Forbes és a TechCrunch.

Bármely potenciális közönség az oldalad első vizuális benyomását általában a webhelyed indikátoraként fogja használni. Tehát győződj meg róla, hogy vonzó legyen!

 1. Testreszabhatod platformodat

A kiválasztott platformtól és CMS-től függően adj hozzá néhány beépülő modult (plugin) és  widgetet.

A beépülő modulok praktikus eszközök, amelyek segítenek egyszerűsíteni a tartalmat és azt, hogy a közönség hogyan látja azt.

Beépülő bővítmények
Beépülő bővítmények

Egy  népszerű Amazon affiliate marketingeseknek javasolt plug-in, az EasyAzon , amely segít integrálni az Amazon partnerek affiliate marketing linkjeit.

Míg rengeteg eszköz és plug-in van odakint, mindenképpen tartsd szem előtt a mantrát, hogy „lassan és stabilan nyered meg a versenyt”.

Nincs közelgő határidő, csak ragad meg bármelyik plugint, amelyről úgy gondolod, hogy valóban azonnal segít, majd később integrálj újakat.

Minden beépülő modul egy kicsit lassúbbá teszi a CMS-t, és ha rosszul karbantartott bővítményeket telepítesz, akkor a webhely biztonsága is megsérülhet. Telepíts új plug-ineket, amikor és amikor arra szükség van. De ne sokat és ne elavultakat!

További információ: nézd meg a WordPress bloggerek számára leghasznosabb beépülő moduljainak top 10 listáját.

 1. Kezd el létrehozni a tartalmaidat

Miután megtervezted nevét és weboldaladat, valószínűleg jó ötleted lesz arról, hogy hol is kezd el tartalmaidat, cikkeidet. Azonban, mint minden más esetben, a szilárd stratégia időt takarít meg, és arról is, hogy a bejegyzéseid összefüggő utat kövessenek. Erről kapsz képzést angol és magyar nyelven természetesen.

Egyedi webtartalom létrehozása képzés-klikk a képre
Egyedi webtartalom létrehozása képzés-klikk a képre

De hogyan találod ki a cikkek témáit?

Ehhez ad segítséget a Wealthy Affiliate brainstorm eszköze, a kulcsszó kutató eszköze, niche kutatás eszköze. Próbáld ki teljesen ingyen itt lentebb:

Miután talált neked a kulcsszó kutató eszközöd néhány erős ötletet, piaci rést (niche) a következő lépés az, hogy saját magad és a folyamat rendezésével egy táblázat segítségével rendezd. Itt felsorolhatod ötleteidet és rangsorolhatod őket így:

 • Mennyire illenek a blog témájához?
 • Mennyire van igény az olvasókra?
 • Mennyi potenciális blogforgalom jönne létre?

De van egy nagyszerű képzésem a piackutatásról, kulcsszó kutatásról és persze a niche kutatásról is. Láttad már? Ha azon végig haladsz, akkor rendkívül nagy versenyelőnnyel és profi cikkekel indulsz el az Amazon affiliate blogolással! Itt lentebb megtalálod  a Niche kutatás képzésemet teljesen ingyen:

Niche kutatás és Piackutatás-Szerezz vevőket és célközönséget

Niche kutatás és Piackutatás-Szerezz vevőket és célközönséget
Niche kutatás és Piackutatás-Szerezz vevőket és célközönséget
WordPress Niche weboldal készítés és SEO
WordPress Niche weboldal készítés és SEO

Érdemes megnézni más bloggereket is és felfedezni, hogy melyik bejegyzésük a leginkább elkötelezett vagy megosztott.

Ne feledd – A blogolás a hálózaton belüli munkáról szól, így mások munkája gyakran remek, hozzáférhető forrás inspirációra. 🙂

Csak ügyelj arra, hogy tartalmaidat kreatívan és egyedileg készítsd! Nem szabad másolni.

Csak egy szabályt kell szem előtt tartanod, mielőtt életbe lépne a blogod: soha ne kezdj teljesen üres weboldallal!

Rendelkezz tartalék cikkekkel, amelyek azonnal készenállnak publikálásra, így a közönségnek lehetősége van egy kicsit alaposabban végig görgetni és felfedezni a weboldaladat. Minél több tartalommal kezdsz, annál nagyobb előrelépést adsz magadnak.

 1. Kezdj el reklámozni és pénzt keresni

Ha készen állsz a névvel, platformoddal és a kezdő tartalmaiddal, blogod nagyjából ekkorra már felépült. A tennivalók listád utolsó eleme a közönség figyelembevétele és az, hogy hogyan találjanak meg a legjobban a munkádat. (blogolásodat, cikkeidet)

A közönség megtalálásának legfontosabb eleme a tartalom népszerűsítése.

Tölts el legalább kétszer annyi időt a tartalmad népszerűsítésével, mint amennyit annak létrehozására áldoztál!

Más szavakkal, beszélned kell az emberekkel. Neked kell cselekedned! Bloggerként számtalan lehetőséged van arra, hogy önmagadat népszerűsítsd.

Próbáld ki a stratégiák keverékét, és deríts ki, melyik illik hozzád a legjobban!

 • Használd a közösségi médiát – Túllépni a (közösségi hálózat) komfortzónádon! A meglévő barátaid és családtagokkal való megosztástól eltekintve ne habozz népszerűsíteni a blogot a releváns oldalakon. Például, ha divatról vagy dizájnról írsz, kommentáld (szólj hozzá) a magazin Facebook-bejegyzéseit a saját oldalára mutató linkkel.
 • Interjú emberekkel – A közönség megszerzésének nagyszerű módja, ha igazodsz a az ismert nevekhez. Ha kapcsolatban állsz valakivel a blogok világában, amelynek már létezik közönsége, akkor tartalmat és promóciót is létrehozhatsz saját oldaladhoz.
 • Fektess be hálózatába – Más bloggerekkel való kapcsolattartás megjegyzések és közösségi média segítségével nagyszerű módja annak, hogy nevet szerezz magadnak egy adott érdeklődési körben. (piaci rés). Ha pozitív dinamikája van, a népszerűbb bloggerek megemlíthetnek saját tartalmukban. A Wealthy Affiliate legnagyobb erőssége ez! Csatlakozz az én közönségemhez itt
 • Levelezőlista beállítása – Ha olyan keményen dolgozol a közönség megtalálásán, akkor a forgalom visszatérésének legjobb módja a levelezőlista vagy másképpen a weboldalra érkezők feliratkoztatása. Tartsd fenn ezeket a forgalmi számokat, és hagyd, hogy a közönséged kapcsolatban álljon veled azzal, hogy rendszeresen felveszed a kapcsolatot vonzó blog cikkekel. Az-az az új cikked írásakor kiküldöd a feliratkozóknak, akik amúgy is szeretik olvasni a tartalmaidat. (mert egyébként leiratkozna)

Bár lehet, hogy van tapasztalatod a „iratkozz fel most” felbukkanó ablakok eltávolításáról, a közönségnek a levelezőlistára való belekényszerítése valóban elengedhetetlen módja a közönség megtartásának. Nem bűn ez. Mindenki maga dönti el, hogy feliratkozik vagy nem 🙂 De fontos, hogy tartsd be a GDPR szabályokat.

Állíts be egy regisztrációs űrlapot a cikkeidben, vagy legyen egy kis előugró ablak a kezdőlapon, vagy az oldalsávban, így gyorsan és egyszerűen összegyűlheted az e-mail címeket. Miután megkaptad ezeket az feliratkozókat, hírleveleidet olyan ingyenes szolgáltatásokkal kezelheted, mint a MailChimp.

A közönség frissítése új tartalom esetén növeli a forgalmat, elősegíti a hír terjesztését és biztosítja, hogy az olvasók ne maradjanak le egyetlen munkádról sem.

Megjegyzés: az űrlap feliratkoztatás Magyarországon már elavultnak tűnő és „átlátható” online marketing módszer. Nem igazán bíznak már a Magyar emberek ebben. Nem adják ki az adataikat. Ha csak tényleg valódi értéket és bizalmat adsz számukra! Természetesen, ha angol oldalad van, akkor nagyon is működik globálisan. Ha nem beszélsz angolul, pláne nem írsz angolul, akkor itt egy képzés, ami megtanít erre is. (lenti képre klikk)

SEO és Szövegírás-Hogyan írjunk cikkeket angol és magyar nyelven
SEO és Szövegírás-Hogyan írjunk cikkeket angol és magyar nyelven

3. Hogyan lehet pénzt keresni a blogolással?

Bloggerként sokféleképpen lehet pénzt keresni. A folyamatot bevételszerzésnek hívják. Mégis fontos, hogy a bloggerek megőrizzék hitelességüket.

Ha valamit meg kell tudni a blogod bevételszerzéséről, ez a következő:

Blogtartalom ≠ Kereskedelmi tartalom

Igen, a bloggerek valóban népszerűsítik a termékeket, De SOHA nem hirdetnek!

Elsősorban a blogszférának köszönhető, hogy a tartalommarketing ma a legfontosabb marketingstratégiává vált. Az emberek megbíznak őszinte tartalmú, igazi bloggerekben. Nem feltétlenül bíznak már a cégekben.

Íme néhány módja annak, hogy a bloggerek pénzt keressenek:

 • affiliate marketing – termékek vagy szolgáltatások javaslásával jutalékot kapnak
 • szponzorált bejegyzések – A cégek fizetnek azért, hogy vendég-bejegyzést tegyenek közzé a blogodon
 • Hirdetési hely értékesítése – Ha forgalmad van a blogodon, a cégek fizetnek Neked a hirdetési helyért
 • tanácsadás felajánlása –  Oszd meg tapasztalataidat vállalati csapatokkal
 • webes képzések üzemeltetése –  Oszd meg tudásodat azokkal a felhasználókkal, akik fizetnek érte

Tudj meg többet az affiliate marketingről szóló átfogó képzésemen.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Hogyan Keress Pénzt Otthonról? https://affiliatenicheblog.hu/category/hogyan-keress-penzt-otthonrol/

Hogyan kerülj a Google Első Oldalára? https://affiliatenicheblog.hu/category/seo/

Hogyan tovább

Tehát, nem kell informatikusnak lenned és webmesternek. A platformod él. Létrehoztad a tartalmaidat.

Csak egyszerűen hátra dőlsz egy jó hideg és finom itallal, igaz?

Nem egészen! Bár a blog működtetése nem különösebben nehézkes, néhány szabály segít abban, hogy blogod jó úton induljon. Merülj el mélyebben a SEO-ba és a tartalommarketinggel kapcsolatos hasznos képzéseimben rengeteg hasznos tanácsot fedezhetsz fel:

Például:

 • az első látogatók megszerzése
 • miért fontos a Blog „Voice” és a „Tone” Blog
 • a blogolás szabályai – Adatok és tennivalók
 • tipikus hibák a webhely indítása előtt
 • és még sok más

Remélem, hogy tudtam segíteni. Kezd el a blogolást és meglátod, hogy nem is olyan nehéz pénzt keresni egyszerűen csak cikkírással! Csodás napot! 😇

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!