Friss információk

Írj úgy angol nyelvű cikket, hogy nem beszélsz angolul-gyors áttekintés

Ebben a leckében egy gyors áttekintést adok az egyik lehetőségről, hogyan készíts tartalmat úgy, hogy nem tudsz angolul beszélni, de még írni sem.

Az így készült angol nyelvű cikk, még mindig jobb, mint a semmi.

Ha nincs angol nyelvű tartalmad, akkor weboldal látogatód sincs az organikus keresőkből. Ha nincs látogatód, akkor a weboldaladon lévő termékeket, szolgáltatásokat sem tudod „eladni”. Az-az, még mindig jobb egy olyan cikket írni, amit egy nagyon kezdő alap tartalom író készítene neked magas áron. Kb. 10.000 Ft-ért készítenek el neked angol nyelven egy sima, még nem keresőoptimalizált cikket külföldi cikkírók, akikkel nem is tudsz konzultálni magyar nyelven 🙂 (csodás ördögi kör, ugye? 🙂 )

Nem szeretném túlbonyolítani, de itthon is felkereshetsz egy angoltanárt vagy egy egyetemistát, angolul tudó személyt, de vagy nincs ideje, vagy nincs ideje! Még akkor sem, ha hajlandó vagy megfizetni az óradíját, vagy a szavankénti (leütési) díját. Horribilis összegekért és még mindig nem keresőoptimlaizált a tartalmad, tehát felesleges pénzkidobás, ha a kutya sem talál rá, a drágán elkészített cikkeidre. Frusztráló tud lenni.

Ezért vannak olyan lehetőségek, hogy meglévő tartalmakat átírsz, hogy egyedi legyen, vagy írsz egy cikket. Pontosabban átirattal vagy irattattal. Csodás ez a magyar nyelv :). Lényege, hogy vannak szoftverek, amivel automatikusan átírható egy meglévő cikk, tartalom (elloptad mástól, ami teljesen etikátlan, de ki nem csinálja? ) vagy egyből egy mesterséges intelligenciára épülő cikkíró szoftverrel készíted el, aminek a havi díja jóval-jóval kevesebb, mint egy valódi cikkíró ember, aki megír neked egy nyers, de még nem keresőoptimlaizált, megformázott szöveget méregdrágán.

Ehhez a leckéhez szükséges egy kis kreativitás és „hozzáállás” és egy szoftver előfizetés

Magad döntsd el, hogy fizetsz másoknak súlyos összegeket átlagos tartalmakért, vagy Te magad készíted el egy szoftverrel átlagos tartalmakhoz :). Nem lesz profi és tökéletes, de akkor is egy tartalom lesz. Mintha egy nagyon kezdő, angolul tudó, beszélő, író ember lenne, aki soha életében nem írt cikket, de akkor is jobb, mintha az írná, aki egyáltalán nem beszél és pláne nem ír angolul. Egy kis kreativitással, ügyességgel és időráfordítással Te is írhatsz cikket. Miért ne.

Profitáló weboldal alapja a tartalom, tartalom, tartalom

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy tartalmak nélkül nem lesz weboldal látogatóid. De, ha még nincs bevételed, nem tudod kiszervezni másoknak, hogy megírják helyetted, mert drága és körülményes.

Gyárts Te magad inkább egy gyengébb minőségű tartalmat RENSZERESEN, mint várni a weboldal látogatót egy üres weboldallal. Még egyszer hangsúlyozom: nem elég elkészíttetni valakivel angol nyelven pár oldalt és máris megrohamozzák a weboldaladat és „dől a lé”, ez tévhit!

Folyamatos blog cikkre van szükség, akár naponta háromra is. Nyilván, másodállásban ez lehetetlen küldetés, de kezdőként pár naponta, de, ha belejössz, naponta tudsz egy cikket írni, amire már weboldal látogatók fognak rátalálni és vásárolni. Ez a végső cél lebegjen elfőtted. Ez egy kemény munka! Időt kell rászánnod! Aki pénzt akar keresni, annak cikkeket kell írni. Ennyi. Még akkor is, ha nem tudsz angolul és nem írsz angolul, vannak eszközök, amivel megoldhatod. Ezt fogom megtanítani számodra.

Wealthy Affiliate SiteContent eszközöd felhasználása is nélkülözhetetlen

A következő leckében egy „nyers” angol tartalmat készítünk majd, ami már óriási előrelépés, hiszen lesz egy egyedi angol nyelvű tartalmad azzal a piaci résre megírva, amivel pénzt szeretnél keresni úgy, hogy nem beszélsz és nem tudsz írni angolul. Ehhez még plusz eszközöket fogunk használni, amit bármikor elérsz az Interneten. És természetesen felhasználjuk a  nagyszerű Wealthy Affiliate írási platformját is, a SiteContent-et. Ha még nincs Wealthy Affiliate ingyenes fiókod, akkor itt azonnal, pár perc alatt tudsz készíteni magadnak, hogy hozzáférj ehhez az eszközhöz ingyen.

Rengeteg cikkíró, cikk-átíró szoftver létezik a piacon

mondanom sem kell, hogy ezt a „piaci rést” más is felismerte és elárasztották az Internetet nagyon rossz, rossz, talán jó, és nem tökéletes, de használható szoftverekkel, alkalmazásokkal. Ez nem az a kurzus, ahol összehasonlítom őket. Nincs erre időnk :). Hidd el, hogy szétnéztem már pár helyen ás átmentem azon a dimbes-dombos úton, amit megspórolok neked. (persze nem tántorítalak el, hogy más utakon próbálkozz. Hajrá!)

A következő leckében végre megláthatod, hogy melyik szoftvert mutatom be neked elsőnek és ezzel készítjük el az első angol nyelvű cikkedet, ami még nem lesz keresőoptimalizálva, de már lesz egy egyedi, plágiummentes tartalmad, amit Te magad készítettél „ingyen”, persze szoftver segítségével, aminek havi költsége van. Aminek a havi díja annyi, mint 2 db profi cikk megírattatása angolul, egy olyan személlyel, aki nem Magyar, hanem pl. Amerikai és ért is a cikkíráshoz. Persze 2 cikk havonta nagyon „sovány”, hiszen naponta kellene 3, hogy komoly versenytársaidat lehagyd, de arra nem lesz időd és energiád sem.

Ezért irány a következő lecke, ahol egy gyorsan elkészíted az angol nyelvű tartalmat úgy, hogy nem beszélsz angolul és nem is tudsz írni angolul, de mégis tartalom marketingre felhasználható. Emlékszel? „A semminél több”. Ha pénzt akarsz szerezni blogok írásával, tartalmak létrehozásával akkor van egy ilyen lehetőség is, hiszen vannak eszközök hozzá. Csak tudni kell használni őket? Hogyan? A következő leckében megtudhatod! Kezd el még ma!

Ha még nincs Wealthy Affiliate ingyenes fiókod, akkor itt azonnal, pár perc alatt tudsz készíteni magadnak, hogy hozzáférj ehhez az eszközhöz ingyen. Hogy ezeket a képzéseket a gyakorlatban is alkalmazni tudd!

 

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük