Friss információk
A kulcsszavak fontossága a tartalmaidban
A kulcsszavak fontossága a tartalmaidban

9. lecke: A kulcsszavak fontossága a tartalmaidban [versenytársak megelőzése]

Jól jegyezd meg: Ne Te találd ki, hogy miről írj tartalmat, hanem kutatást végezz arról, milyen keresőszavakkal, kifejezésekkel keresnek az emberek a Te termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban egy adott piaci résben, hogy versenytársaidat megelőzve a Te weboldaladra találjanak és olvassák az információkat, amivel segítséged, megoldást adsz számukra, akár információval, akár termékkel vagy szolgáltatással!

Az-az megoldást keresik problémáikra és nem elsősorban pénzt költeni

Valószínűleg hallottál már a „kulcsszókutatás” kifejezésről . Ez egy olyan munka és kutatás, amivel olyan szavakat, mondatokat keresünk, amilyen kulcsszó-kifejezésekre keresnek az emberek, hogy rátaláljanak arra az információra, ami megoldást ad számukra. Ha az ingyen van számukra annak csak örülnek, de sok megoldást, csak vásárlással tudnak megoldani.

A  kulcsszavak a SEO alapjait képezik. Keresőoptimalizálás gyökere. Nélküle nem létezne keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization)

 

Először is, MI AZ KULCSSZÓ?

A kulcsszó egyszerűen egy szó vagy kifejezés, amelyre az emberek keresnek a keresőmotorokban. Minden alkalommal, amikor Google-ben keresést végzel, beírsz egy „kulcsszót” a keresőmezőbe.

Például itt van egy példa keresésre, amelyet a Google-ban végeztem. (ne feledd beállítani, ha angolul keresel, akkor angol nyelvű találatok is legyenek. Mert alapértelmezettként jelenlegi helyed (Pl. Magyarország) -on található weboldalakat listáz ki számodra. Ezért alkalmazd a Speciális keresés a Google-ben, hogy a valódi információkat lásd. (fontos, mert ezzel fogsz sok pénzt keresni. Ez az információ szó szerint kincs lesz számodra)

„How can I lose weight fast” (Hogyan fogyhatunk le gyorsan?)

Speciális keresés a Google-ben
Speciális keresés a Google-ben
kulcsszó kutatás a Google-ben
kulcsszó kutatás a Google-ben

Ez egy kulcsszó. Keresek valamit, amire a Google a legrelevánsabb eredményeket fogja nyújtani nekem (lásd lentebb).

SERP (Search Engine Results Page) – a keresőmotorok találati oldala lesz előtted, vagyis a keresőmotorban (pl. Google) bármilyen kulcsszóra történő keresésre megjelenő találati oldal. A SERP-ben való legideálisabb és legelőkelőbb helyezésért folyik tulajdonképpen a SEO „verseny”. Hiszen az azonos témájú konkurens weboldalak egy bizonyos kulcsszóra elől szeretnének lenni a találati listán. Ebben segít neked ez a képzés, hogy versenytársaidat megelőzd!

SERP (Search Engine Results Page) – a keresőmotorok találati oldala
SERP (Search Engine Results Page) – a keresőmotorok találati oldala

Amikor rákattintok az eredmények egyikére, egy olyan webhelyre kerülök, amelyet „rangsoroltak” a Google-ben. Ha vásárlok valamit arról az oldalról, vagy rákattintok egy hirdetésre, akkor a webhely tulajdonosa pénzt keres.

A SEO-val és a kulcsszó-kutatási munkáddal az lesz a célod, hogy felépítsd a TE piaci résed szempontjából releváns kulcsszavak listáját, majd azon munkálkodj, hogy ezeket rangsorolja a Google.

Szó szerint MILLIÓ kulcsszó található minden piaci résen, ami hihetetlen potenciálhoz vezet. Azáltal, hogy tagja vagy a Wealthy Affiliate Platformnak és csapatomnak,  megtanítom neked a megfelelő „rangsorolási technikát”, hogy versenyelőnyre tegyél szert.

Ebben a leckében azt a feladatot kapod, hogy álljon elő néhány olyan „kulcsszóval”, amely releváns a webhelyed és a piaci résed szempontjából.

Minden létrehozott bejegyzés (post) egy adott kulcsszót céloz meg.

Tovább haladva tartalmat (blog cikkeket) fogsz építeni a webhelyedre. A létrehozott tartalom minden oldala (bejegyzése) egy teljesen új kulcsszót fog megcélozni (ezt fogom megmutatni, hogyan csináld).

Ez azt jelenti, hogy minden oldalnak / bejegyzésnek lehetősége lesz besorolni az adott kulcsszó alatt a Google-ban, és weboldal látogatót eredményez számodra.

100 bejegyzés = 100 megcélzott kulcsszó = 100+ potenciális Google rangsor.

Ez tömeges forgalomhoz vezet, ha  a képzést követed és meg is csinálod. Látni fogod, hogy forgalmad tovább növekszik minden egyes weboldaladon létrehozott „kulcsszó szerint célzott” oldallal vagy bejegyzéssel (cikkel-posttal).

Ne feledd, hogy a Google és más keresőmotorok a tartalmak miatt léteznek és ha minőségi tartalmat tudsz „szállítani” (amely alacsony versenyű kulcsszavakat céloz meg), akkor kiváló rangsorolást kaphatsz!

Létrehoztam egy videót erről a leckéről „A kulcsszó elsajátítása – a kulcsszó a Te sikered alapja” címmel, és javaslom, hogy nézd meg a kulcsszó kutatás elsajátítását. 100-szorosára növeled a kulcsszavakkal való kényelmi szintedet!

A kulcsszó elsajátítása – a kulcsszó a Te sikered alapja

1. feladat: Végezz 5 különböző keresést a Jaaxy.com webhelyen

A következő feladatod 5 keresés lesz, amelyek relevánsak a piaci fülkéddel a Jaaxy kulcsszóválasztó eszköz használatával.

A Jaaxy eléréséhez egyszerűen kattints a felső menü „Research” (Kutatás)  fülére, az alábbiak szerint. De, ha még mindig nincs Wealthya Affiliate fiókod, akkor itt is tudsz csatlakozni és használni a Jaaxy kulcsszó kutató eszközét!

Jaaxy kulcsszó kutató eszköz
Jaaxy kulcsszó kutató eszköz

Ez megnyitja a teljes Jaaxy platformot, amely egy rendkívül kifinomult kutatási platform, amelyhez hozzáférhetsz itt a Wealthya Affiliate-nél.

A kulcsszó-kutatási platform eléréséhez ezt a „Keywords” (Kulcsszavak) fülön keresztül kell megtenned, ha egyszer a Jaaxy-on belül vagy (az alábbiak szerint).

Jaaxy kulcsszó-kutatási eszköz
Jaaxy kulcsszó-kutatási eszköz

Javaslom a kezdeti keresésekkel, hogy kezdj átfogó néhány kereséssel (pl. több szavas kifejezéssel). Például, ha a piaci résed a „How can I lose weight fast” (Hogyan tudok gyorsan fogyni), érdemes kezdeni a következő kifejezésekkel:

  • Whats is the fastest way to lose weight?
  • How can I lose weight in 10 days?
  • How can I lose weight in 3 days?
  • How can I drop 20 pounds in a week?

Itt van egy példa egy keresésre, amelyet a „Whats is the fastest way to lose weight?” (Mi a leggyorsabb módja a fogyásnak?) kifejezésre készítettem.

Jaaxy platform-kulcsszó kutatás-Whats is the fastest way to lose weight kifejezésre
Jaaxy platform-kulcsszó kutatás-Whats is the fastest way to lose weight kifejezésre

 

Mint látható, a kulcsszóadatok több oszlopot is tartalmaznak. Ezek mind nagyon fontosok, amikor olyan kulcsszavakat választasz, amelyek hasznosak lesznek  számodra. De melyiket is?

  • Keyword. Ez az a keresési kifejezés, amelyet  jobbra lévő adatok képviselnek. Legyen értelmes szó
  • Avg. Ez az a havi forgalom, amelyet ezzel a keresési kifejezéssel globálisan elérsz
  • Traffic. Ez a becsült forgalommennyiség, amelyet akkor kapsz, ha ezzel a kifejezéssel a Google első oldalára kerülsz
  • QSR.  keresési eredmények néven ismert, pontosan ez a Google-találatok száma, amelyekkel versenyeznél ezzel a keresési kifejezéssel. Más szavakkal, ez a verseny.
  • KQI (Keyword Quality Indicator): kulcsszóminőségi mutató

Ha keresést végzel, és nem látod a teljes adatot, akkor egyszerűen kattintson a „QSR” linkre, és az lekéri az adatokat  számodra. Látni fogod, hogy ha az adott kulcsszóra még soha nem kerestek rá. És még egyéb információt, ami aranyat érhet számodra!

keresési eredmények-QSR
keresési eredmények-QSR

** Megjegyzés: Ha Te Premium Plus tag vagy , hozzáférhetsz a Jaaxy Enterprise vállalathoz, amely azonnali QSR eredményeket nyújt.

Ezután szeretném megvitatni, hogyan lehet kiválasztani a megfelelő kulcsszavakat a tartalmadhoz, amiről cikket fogsz készíteni angol nyelven. (ha nem beszélsz angolul vagy nem tudsz angolul írni, akkor itt egy képzés számodra. Érdemes megnézned. SEO és Szövegírás-Hogyan írjunk cikkeket angol és magyar nyelven. Tanulj meg angol nyelvtudás és angol írás tudás nélkül egyedi, plágium mentes, nyelvtanilag és helyesen helyes cikkek írását keresőoptimalizálva!

Haladjunk tovább:

Szóval ez kulcsfontosságú abban a tekintetben, hogy rangsoroljanak-e a Google-ben, és mennyire hatékonyabb leszel, hiszen helyetted dolgozik a szoftver, így időt is spórol számodra. Nem beszélve arról, hogy megmutatja számodra azokat az információkat, ami profitáló weboldalt eredményez számodra. Ne aggódj, nem olyan bonyolult. 🙂

A minőségi kulcsszó szabályai, az-az milyen kulcsszót keressek és készítsek rá egy nagyszerű tartalmat?

Van néhány szabály, amelyet be kell tartanod!!!

1. szabály: Több mint 30 havi keresés legyen. Azt szeretnéd, ha a bal szélső „AVG” oszlop ideális esetben nagyobb lenne, mint 30. Néha rendben van, ha ennél kisebb keresési mennyiséget használsz, mert hamarabb fog indexelni a Google, de havonta több mint 30 keresés ideális, hogy később forgalmad és profitod is legyen.

2. szabály: Kevesebb mint 100 QSR (verseny). 100 oldal alatt szeretnéd tartani versenyt a Google-ban, minél alacsonyabb, annál jobb. A kutatás során valószínűleg sok olyan kifejezéssel találkozhatsz, amely kevesebb, mint 100 QSR

Ahogy haladsz a weboldalad cikkeivel, később a 200  alatti is teljesen rendben lesz, mivel egyre nagyobb tekintélyt és jobb helyezést érsz el a keresőkben. De nem szabad rögtön nagy versenyben lévő kulcsszavakkal indítanod!!!

3. szabály: A kulcsszónak értelmesnek kell lennie. Ez kritikus fontosságú. Ha a kulcsszónak nincs nyelvtani értelme, ne használd. Végezz újabb keresést olyan kulcsszóval, amelynek van értelme, aminél valószínűleg más adatokat fogsz már kapni.

Hajts végre ezt a folyamatot a piaci réseden (niche) belül, hogy 5 kulcsszavad legyen. Ha bármilyen kérdésed van a kulcsszó kutatás folyamatával kapcsolatban, kérlek lentebb írj egy hozzászólást 🙂 Fontos megjegyzés: Prémium tagként itt nemcsak a korlátlan kulcsszó keresésekhez férhetsz hozzá a Jaaxy segítségével, hanem sokkal több olyan funkciót is kapsz, amelyek a Jaaxy-n belül elérhetők. Ide tartoznak a SiteRank-vizsgálat, a gyorsabb eredmények, a domain kereső affiliate program kereső és még sok más. A Jaaxy Lite 100% -ban benne van, amikor Premium-ra frissítesz.

Menj a Prémium kategóriába és töltds le a Jaaxy Lite alkalmazást (és korlátlan keresést végezhetsz) !

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük