Friss információk
Egyedi webtartalom létrehozása
Egyedi webtartalom létrehozása

7. lecke: Egyedi webtartalom létrehozása

Ha még egyáltalán nincs Wealthy Affiliate fiókod, akkor az alábbi képre kattintva tudsz regisztrálni ingyen és ugorj vissza a legelső „Elindulás” leckéhez! 

Erőteljes Online ÜzletedKeress Pénzt Online Te is!

Próbáld és teszteld ingyen, nincs kockázat és nincs szükség hitelkártyára

Egyedi webtartalom létrehozása angol nyelven

Mielőtt belevágnál a blog cikkek gyártásába, először az alap weboldalakat kell elkészítened. Ez kötelező eleme egy weboldalnak, hiszen a keresőmotorok, mint a Google, a Bing és a Yahoo ezeket is keresni és ellenőrzi a legrelevánsabb tartalmaiddal párhuzamosan.

Ha olyan módon tudod felépíteni weboldaladat, amely készen áll a SEO-ra (ahogyan azt az előző leckében tárgyaltuk), és minőségi, releváns tartalmat hozol létre, akkor „fényes” és sikeres utazás vár rád az online világban.

Ami az emberek többségében hangsúlyozza, hogy „író” vagy,  de feltétlenül tudatnom kell, hogy NEM kell írónak lenned ahhoz, hogy sikeres legyél.

Egyszerűen kommunikálnia kell a weboldal látogatóidhoz , ugyanúgy, mintha egy barátoddal vagy egy családtagoddal beszélnél.😃 És ha az emberek megsegítésére, informálására, problémáik megoldására helyezed a hangsúlyt, képes leszel arra, hogy bizalmat építs ki, ami hosszú távú és fenntartható sikerhez vezet online.

SiteContent, egy írói álomplatform, ami döbbenetes funkciókat ad számodra

Te, mint Starter / Premium tagként hozzáférsz a SiteContent platformhoz itt a Wealthy Affiliate-nél. Ez a platform hihetetlen funkciókat kínál a tartalmak írásához, amellyel nagyobb hatékonysággal, pontossággal és gyorsasággal tudsz tartalmakat létrehozni.

A SiteContent platformhoz a „Websites” menüből férhetsz hozzá.

Wealthy Affiliate-sitecontent
Wealthy Affiliate-sitecontent

A SiteContent néhány hihetetlen funkciót kínál, amelyek sokkal hatékonyabbá teszik „blogger” életedet. Lehet, hogy most nem villanyozott még fel, de tudnod kell, hogy olyan eszközöket tartalmaz, amit külön kellene előfizetned még plusz, hogy komoly és Google-barát, SEO-zott cikket, tartalmakat készíts.

 • 100 kritikus nyelvtan és helyesírás-ellenőrzés

Nézzük meg egy fizetős és legnépszerűbb nyelvtani és helyesírás ellenőrző alkalmazást a Grammarly-it. Természetesen van ingyenes előfizetése is, de az nem alkalmas profi cikk írásához. Ami használható csomag, az a prémium csomag, ami jelenleg 23 dollárba kerül havonta. Az-az kb. mostani árfolyam szerint 7.000 Ft. Itt a Wealthy Affiliate-nél ugyan ez az eszközt, a  SiteContent eszközt megkapod. Kipróbálhatod és tesztelheted ingyen.

 • Ismétlődő tartalomellenőrző

A Google súlyosan „büntet”, az-az ha egy az egyben lemásolsz egy tartalmat és azt publikálod, akkor a weboldalad eltűnik a mocsárban és senki nem fog rád találni, hiszen nem lesz rangsorolásod. Ezt ellenőrzi le a SiteContent, mielőtt publikálnád a cikkedet. Ellenőrzi, hogy a cikked bármelyik mondata is létezik-e az Interneten publikálva és jelez, ha másolatot (ismétlődő tartalmat) talál, így a cikket így még nem szabad publikálnod. Még dolgoznod kell egy kicsit, hogy egyedi (unique) tartalmad legyen, ami nem létezik még.

Súlyos ezrekbe kerülne neked, ha ezt egy külön külsös szoftverrel még ellenőrizgetned kell. Pl a Grammarly is tudja ezt, havi 23 dollárért és a legismertebb fizetős eszköz a Copyscape  plagiarism checker, az-az plágiumellenőrző alkalmazás. Ez kb 20 dollár havonta, de szavanként is felszámol centeket.

Miért kéne fizetned, ha itt egy eszköz, amit ad neked Wealthy Affiliate

 

 • Automatizáltan publikálhatod közvetlenül a weboldaladra a tartalmat

Nem kell külön belépned a WordPress vezérlőpultjába és a cikkeket ott írnod.

 • Célok és teljesítmények megírása

Van egy adott célkitűzés, amiről írnod kell naponta, hetente, évente. Ezt Te állítod be magadnak. Ezt figyeli folyamatosan az alkalmazás, hogyan állsz a cikkírásokkal, tartalmakkal. Legyenek céljaid, kitűzéseid, hogy mennyi pénzt szeretnél keresni és ahhoz hány darab cikket írok meg a weboldalamra.

 • SEO elemzés és ellenőrzések

Mondanom sem kell, hogy az egyik legjobb része az eszköznek, mert nem elég megírni egy cikket, hanem azt kereső optimalizálva kell megírnod. Ehhez ad segítséget.

 • Tartalomszerkezeti elemzés

Cikkírás közben ellenőrzi, hogy  a tartalmad mennyire tökéletes szerkezetileg. (szerkezetelemzés)

 • Képesség a sablon tartalmára

Mennyire kompatibilis a tartalmad a weboldal sablonoddal (téma). Az-az, amit, emennyit írsz egy cikkben, az mennyire lesz tökéletes a jelenlegi témádra építve.

 • Szókincsjavítási javaslatok

egyértelmű, hiszen a nevében is benne van. Javaslatokat ad különböző szavakhoz, hogy még egyedibb és SEO-barátabb legyen a cikked. Hogy ne legyen a világon ugyan ilyen tartalom, amivel első helyre kerülhetsz a keresőkben egy adott kereső szóra (kulcsszó)

A SiteContent-ben fogod létrehozni az összes tartalmadat, ahogyan haladsz előre. Meghatározod az írás céljaidat és kihasználod a „funkciógazdag” platformot, hogy profi tartalmat tegyél közzé. Ha aggódsz az íráskészséged miatt, a SiteContent kezelőfelülete segít megérteni, hogy hol követsz el írási hibákat, és nagyon hatékony módon kijavítja azokat.

Ez lesz az Te íróeszközöd :), ami kizárólag a Wealthy Affiliate tagjainak készült!

Elkészítettem egy kis áttekintő videót „Egyedi webtartalom létrehozása” címmel , amely bemutatja a platform körüli lehetőségeket, és azt, hogy miként profitálhatsz belőle a legjobban. Nézd meg az alábbi videót.

Itt ajánlom figyelmedbe azt a képzésemet, ahol megmutatom, hogyan készíts blog cikkeket anélkül, hogy tudnál-e írni angol nyelven. SEO és Szövegírás-Hogyan írjunk cikkeket angol és magyar nyelven. Tanulj meg angol nyelvtudás és angol írás tudás nélkül egyedi, plágium mentes, nyelvtanilag és helyesen helyes cikkek írását kereső optimalizálva!

Egyedi webtartalom létrehozása videó

1. feladat: A „Rólam” (About Me) cikk vagy oldal létrehozása

Ahhoz, hogy online márkát hozz létre bármely piaci résen, bizalmat kell kiépítened a közönség iránt. Ennek legjobb módja kezdetben egy „rólam” stílusú oldal. Minden sikeres weboldal tartalmaz információkat a márkájukról, kik azok, és miért akarnak segíteni az embereknek.

Az első feladatod mára az, hogy a „Rólam” (About Me) oldal elkészüljön és ezt közvetlenül a SiteContent platformon fogod elkészíteni.

Sablonok lapon látni fogod, hogy már rendelkezel a „Rólam oldal” (About Me)  vázlatával.

blogcikkek írása sablon segítségével
blogcikkek írása sablon segítségével

Cikkek írása előre elkészített sablonok segítségével

Cikkek írása előre elkészített sablonok segítségével.
Cikkek írása előre elkészített sablonok segítségével.

Egyszerűen kattints a Rólam (About Me) sablonra, és ezzel a SiteContent szerkesztőbe kerülsz. Itt fogod létrehozni tartalmat a Rólam oldaladhoz.

Az első dolog, amire oda kell figyelned, egy olyan cím kiválasztása, amely megfelel a rólam szóló oldaladnak. Számos lehetőség közül javaslom lentebb, hogy válassz a névadási szokások szempontjából.

 • Rólam
 • Péterről (az-az a Te nevedről)
 • A webhelyedről (pl. A valódi pénzkeresés Affiliate rendszerekkel)
 • Rólunk
 • Stb.

A legtermészetesebb szerintem az a lehetőség, amelyet mindig is használtam, mert úgy érzem, hogy ez egy nagyszerű visszhangot kelt és a legnagyobb bizalmat éri el, a „Rólam” vagy „Neved-ről, (az-pl. Péterről-nehogy az én nevemet írd 😁. Csak azért jelzem, mert találkoztam már saját magammal, ahol a tulajdonost nem is így hívták )”, mert ez a legközvetlenebb. Olyan érzés, mintha itt lennék neked, és azért vagyok itt, hogy segítsek (ez minden létrehozott webhelyed, domain-ed esetében így legyen).

Weboldalad bizalomépítő oldala a Rólam oldal
Weboldalad bizalomépítő oldala a „Rólam” (About NEVED) oldal

Ez csak iránymutatás, mivel a bejegyzés szerkesztésekor új címsorokat (alcímeket) adhatsz hozzá, és természetesen teljes mértékben átírhatod a Te saját történetedet. Ez itt nem egy lebetonozott tartalom. Te a SAJÁT márkádat építsd bele és bármilyen módon készítheted , de ez itt jó útmutatást nyújt számodra.

Saját történeted és egyedi márkád-bemutatkozásod
Saját történeted és egyedi márkád-bemutatkozásod

A Közzététel (Publish) gombra kattintva megjelenik egy előugró ablak, amely lehetővé teszi, hogy kiválaszd a tartalom közzétételének módját. Ez egy négy lépésből álló folyamat:

1. lépés: Válaszd ki azt a webhelyet, amelyen közzé kívánod tenni, ebben az esetben ez lesz a „hogyanfogyhatokle.siterubix.com” webhelyem.

Válaszd ki melyik webhelyedre publikálod a tartalmat
Válaszd ki melyik webhelyedre publikálod a tartalmat

2. lépés: Válaszd a „Post” (blog cikk, bejegyzés) lehetőséget, ne az „Oldal” (Page) lehetőséget. Ennek oka az, hogy minden POSZT lehetővé teszi a hozzászólások lehetőségét és ez egy olyan oldal lesz a webhelyemen, ahol meg akarom engedni, hogy az emberek hozzászólásokat és visszajelzéseket készítsenek. Nagyjából minden cikkeded „Postként” fogod publikálni.

3. lépés: Válaszd ki a felhasználót. Ha ez egy új webhely, akkor valószínűleg csak rendszergazdai felhasználók lesznek. (Admin). Rendben van, válaszd ezt a felhasználót.

4. lépés: Módosíthatod a  Permalink lehetőséget. Hagyd „úgy ahogy van”. Nem kell cserélned az URL-t!

Kattintson a Közzététel (Publish) gombra. Ezt követően a SiteContent ellenőrzi, hogy plágium-e a tartalmad (nem másoltad egy az egyben), majd közzéteszi a tartalmat a weboldaladra. Mivel Te írtad a „Rólam” oldaladat, 100% -ban egyedi lesz.

2. feladat: Az „Adatvédelmi irányelvek” (Privacy Policy) OLDAL hozzáadása

Minden nagyobb affiliate program és minden hirdetési platform megköveteli, hogy weboldaladon legyen „Adatvédelmi irányelv”. Ez nem több, min egy formalitás és nagyon is szabványosított dokumentum.

Klikkelj bele Adatvédelmi irányelvek sablonjába a sablonokból?

Tartalom sablon-Privacy Policy
Tartalom sablon-Privacy Policy

Ezt követően kapsz egy szabványosított Adatvédelmi irányelv oldalt. Csak módosítania kell néhány tartalmat a jelenlegi Adatvédelmi irányelvek frissítéséhez és relevánssá tételéhez a weboldaladhoz.

Módosíts a YOURDOMAIN.com => webhelyed URL-jét

Az én példámban megváltoztattam hogyanfogyhatokle.siterubix.com névre. Több helyen módosítanod kell az Adatvédelmi irányelvekben.

Változtasd meg a nevedet és az email címedet is. Nehogy benne maradjon a sablon szövege!

[YOUR FIRST NAME] at [EMAIL ADDRESS]

Ez bármilyen tetszőleges e-mail lehet, ennek érdekében akár létrehozhatsz egy ingyenes gmail-fiókot is.

Privacy Policy
Privacy Policy-Módosítsd a szövegben a sablon szövegeket

Publikáld oldalként és ne Post-ként (ne blog cikk legyen)

Azért szeretnénk ezt oldalként publikálni, nem pedig bejegyzésként létrehozni, mert az Oldalak-nál nem engedélyezik a hozzászólásokat. Nem akarjuk, hogy az emberek hozzászóljanak az adatvédelmi irányelveidhez, miközben meg akarod engedni a hozzászólásokat és az elkötelezettséget a webhely többi részén (a cikkekben-az-az a post-okban). Mivel ez jó a rangsoroláshoz!!!

MEGJEGYZÉS: Ha mégis oldalként publikáltad, és vannak hozzászólások, ne aggódj. A kiválasztott „témát” éppen így alakították ki, és ez nem jelent akkor sem problémákat.

Minden készen áll a webhelyed (website, weboldalad) első pár oldalával és bejegyzésével. Ha bármilyen kérdésed van a „rólam” vagy az „adatvédelmi irányelvek” oldalainak létrehozásával kapcsolatban, írd le őket az oldal alján a hozzászólás részben.

Nagyszerű, hogy idáig eljutottál! Gratulálok az eddigi kemény munkádért! A következő leckében bemutatom a webhelyen történő navigációt és az egyéni menük létrehozását.

Mi is volt mára a feladatod?

1. Nézd meg a „Egyedi webtartalom létrehozása videó” áttekintő videót

2. Készítsd el és tedd közzé (publikáld) a „Rólam” POST-ot (bejegyzést, cikket). Ne oldal (page) legyen!

3. Hozz létre és tedd közzé adatvédelmi irányelveidet. Ez oldal legyen (page)

Köszönöm szépen, hogy ma is tanultál és tettél azért, hogy pénzt keress otthonodból. Oszd meg másokkal ezt az ingyenes képzést, hátha szeretnének ők is pénzt keresni. Természetesen először csatlakoztasd hozzád a WA rendszeréhez, hogy a jutalékot Te kapd, majd irányíthatod ide az ingyenes magyar képzésre, hogy helyetted is megtanítsák arra, amit most Te csinálsz 😌. Én mondtam:

🤑Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt 🤑

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük