A WordPress niche webhelyed beállítása

5. lecke: A WordPress niche webhelyed beállítása

Az előző kurzusban már felépítetted webhelyed alapját az adott piaci résedre optimalizálva. Állítsuk is most be vezérlőpultban az alapokat. Ha már eljutottál idáig, hagy gratuláljak Neked,  hiszen ez már nagy teljesítmény!

Wealthy Affiliate Platform Weboldal SiteManager

18 éve, amikor elkezdtem az online karrieremet ebben üzleti iparágba hetekig tartott, mire rájöttem, hogyan készítsek egy weboldalt. Nem volt olyan platform, mint ez a Weboldal építő platform, amelyhez itt bármikor hozzáférhetsz. most ez csak 30 másodpercet vett igénybe, ha az előző leckét megcsináltad.

Ma már mindent egyszerűbben lehet megoldani. Megváltoztak az online lehetőségek

  • Ebben a leckében végig vezetlek a weboldal kezdeti beállításának folyamatán. Ez magában foglalja a minden a webhelyedre telepített “alapértelmezett” tartalmak eltávolítását, valamint a webhelyed vezérlőpultjának áttekintését.
  • Ezenkívül végig vezetlek a “beépülő modulok” (pluginok) aktiválásán, és áttekintjük a webhelyedre automatikusan telepített pluginok (szolgáltatásbővítmények) előnyeit.

Az alábbi videóban bemutatom a beállítás folyamatát. Kattintson a lejátszás gombra, hogy megnézd a “A WordPress niche webhelyed beállítása” című videómat

1. feladat: Jelentkezz be webhelyed “háttérirodádba”, az-az a vezérlőpultba.

Ehhez be kell jelentkezned a niche WordPress weboldalad webhelyére Ezt nagyon könnyű megtenni, hiszen nem kell külön elnavigálni az admin oldalra, hanem közvetlenül itta a Wealthy Affiliate fiókodból a  Bejelentkezés “Log-in” gombot megnyomva tudsz belépni.

WordPress weboldalad Vezérlőpultjába belépés-Log-in
WordPress weboldalad vezérlőpultjába belépés-Log-in

Először megmutatja a felhasználónevedet és jelszavadat (amit javasolt módosítani) a reset password gomb megnyomásával. És a 2Login now” gombra kattintva máris beléphetsz a weboldalad vezérlőpultjába.

Belépés a niche WordPress weboldalam vezérlőpultjába most
Belépés a niche WordPress weboldalam vezérlőpultjába most

Nincs többé szükséged manuális bejelentkezésekre, és a fiókodba lévő jelszavak titkosítására, mert itt a SiteRubix technológiával biztonságosan rögzítik azt!

Weboldalad bejelentkezési adataidat: felhasználónevedet és jelszavadat megtalálhatod a SiteManager irányítópultjának Details “Részletek” linkjén is.

Niche WordPress weboldalam részletei gomb
Niche WordPress weboldalam részletei gomb

2. feladat: Aktiváld és frissítsd a beépülő modulokat (puginok)

A bejelentkezés után meglátod a WordPress adminisztrációs vezérlőpultját a weboldaladnak (lásd alább).

Niche WordPress weboldalad vezérlőpultja-Dashboard
Niche WordPress weboldalad vezérlőpultja-Dashboard

Ez teljesen idegennek tűnhet számodra, ha még soha nem jelentkeztél be egy Niche WordPress-weboldalba, de ne aggódj, rengeteg segítség van itt a közösségen belül is. Ha bármilyen kérdésed van, azt megválaszolják (angol nyelven), de Tőlem is kérdezz csak bátran (privátban Magyar nyelven).

Wealthy Affiliate támogatás Nagy Péter
Wealthy Affiliate támogatás tőlem!

A WordPress a világ legerősebb és legszélesebb körben használt webhelyplatformja. Az összes weboldal a világon több, mint 30% -a használja és a plug-inek néven ismert “kiegészítők” széles skáláját is tartalmazza, amelyek segítségével kiterjesztheted weboldalad funkcionalitását.

Amikor itt telepítetted a weboldalt a WA-ba, automatikusan települ három leghasznosabb bővítmény is a weboldaladba és első lépésként ezeket a bővítményeket kell aktiválnod.

Látni fogod az All in One SEO plugint , amelyet a következő leckében állítunk majd be. Ez egy olyan plugin, amely segít megtalálni és rangsorolni weboldaladat olyan keresőmotorok által, mint a Google, a Bing és a Yahoo.

Látni fogod a Classic Editor beépülő modult is, amely már aktiválva van. Ez hozzáférést biztosít a klasszikus szerkesztőhöz. Amikor frissíted és új bejegyzéseket hozol létre itt a vezérlőpultban, ami előnyösebb (különösen az induláskor), mint az új blokkszerkesztő. Sokkal könnyebbé teszi az életedet és már be van állítva számodra, így semmit sem kell tenned vele. A blokkszerkesztőben dinamikus blokkokban adhatod hozzá a különböző elemeket (legyen az egy paragrafus, főcím, kép/galéria, beágyazott videó stb.) sokkal felhasználóbarátabb lett. De azért még ne használd itt az elején.

A klasszikus szerkesztő tulajdonképpen egy Word dokumentum szerkesztői felületéhez hasonlít.

Végül a Kraken Image Optimization plugin automatikusan tömöríti és optimalizálja a weboldaladra feltöltött képeket. Ez egy igazán kifinomult és fejlett platform, amely jobb weboldalsebességet, jobb felhasználói élményt és jobb keresőmotor-besorolást eredményez. Ez már az  számára optimálisan van beállítva.

3. feladat: Alapértelmezett bejegyzések, oldalak és megjegyzések törlése

Minden új WordPress weboldal, amelyet telepítesz, alapértelmezett tartalmakkal “települ” fel. Szabadulj meg ezektől a tartalomtól, mielőtt elkezded létrehozni a saját piaci réseddel kapcsolatos tartalmadat. (blog cikkeket)

Kattints a “Post” Bejegyzések gombra az oldalsó menüben.

Bejegyzések gomb
Bejegyzések gomb

Ezzel a bejegyzések oldalára jutsz, ahol megláthatod a weboldalad összes bejegyzésének listáját. A bejegyzés egyszerűen egy tartalmi oldal a weboldaladon (ezeket később részletesebben elmagyarázom).

Bejegyzések gyors szerkesztése-törlése-kezelése
Bejegyzések gyors szerkesztése-törlése-kezelése

Egyszerűen “vidd az egeret az egyik bejegyzés cím sor fölé, és feltárulnak a bejegyzéskezelő gombok. Ezután kattints a Trash  “Kuka” gombra. Ezzel törlöd az alapértelmezett “Hello World!” bejegyzést.

Tedd ugyanezt a Pages “oldalak” linkre kattintva. Néhány különböző oldal láthatsz, beleértve az Adatvédelmi irányelveket is. Ezeket az oldalakat törölheted, mivel újrakezdjük úgy is saját tartalmainkkal, amit a következő órákon láthatsz.

Oldalak kezelése
Oldalak kezelése

** Ne feleddd, hogy nem feltétlenül vannak alapértelmezett Oldalak és Bejegyzések. Ha nincsenek, csak lépj tovább.

Ennyi mára ebben a leckében. Szép munka! Most van már egy “élő” weboldalad, amely be van állítva és készen is áll az indulásra. Ez a saját internetes “birodalmad”. Ezt a weboldalt arra fogod használni, hogy kapcsolatba lépjenek a Te piaci réseddel és végül bevételt generáljon azáltal. Ez a weboldal az alapja a sikeres online vállalkozásod kiépítésének!

A következő leckében bemutatom, hogyan készítsd el weboldaladat úgy, hogy a Google és más keresőmotorok rangsorolják azt!

Ha bármilyen kérdésed van a weboldalad beállításával kapcsolatban lépj kapcsolatba mentoroddal vagy itt a képzésben görgessen lefelé, és írj egy hozzászólást.

Feladatok összefoglalása:

1. Nézd meg a ” A WordPress niche webhelyed beállítása” videót
2. Jelentkezz be weboldalad WordPress ADMIN területére
3. Aktiváld az All in One SEO-t (egyszerűen kattints az Aktiválás gombra)
4. Töröld az alapértelmezett bejegyzést, oldalakat és megjegyzéseket (ha vannak)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.