Friss információk
A lecke után képes leszel: megérteni, hogy a WordPress mit tehet érted hogyan lehet megtudni, mit szeretnél elérni a weboldaladdal? megtudhatod, hogyan szeretnéd használni a WordPress-t

3. lecke: Hogyan fogod használni a WordPress-t?

A lecke után képes leszel:

 • megérteni, hogy a WordPress mit tehet érted
 • hogyan lehet megtudni, mit szeretnél elérni a weboldaladdal?
 • megtudhatod, hogyan szeretnéd használni a WordPress-t

1. Mit tehet Érted  a WordPress?

A WordPress blogolási platformként indult anno. Az évek során azonban egy teljes tartalomkezelő rendszerré (CRM) alakult át, amit a felhasználhatók „mindenféle” weboldal készítéséhez alkalmaztak.

Az online marketing megjelenésével a WordPress is átalakult, hogy  okosabban, és  gyorsabban növekedjen a vállalkozásod! Pont ezért erre tolódott a fejlesztés, hogy koncentrálni Tudj a legfontosabbra, az-az ügyfeleidre, weboldal látogatóidra!

Ettől függetlenül a WordPress programot sokféleképpen használhatod. Például létrehozhatsz:

 • egy (személyes) blogot
 • egy üzleti weboldalt
 • egy online áruházat (Webshop)
 • hírügynökséget
 • tagsági weboldalt
 • online tanfolyamokat
 • online portfóliódat
 • egy fórumot
 • online önéletrajzot
 • álláshirdetési oldalt
 • tudásbázist
 • egy ügyfélszolgálatot

És ez még nem is teljes lista. Megfelelő témák és bővítmények használatával a WordPress lehetőségei végtelenek. Csak Tőled függ, hogy mire szeretnéd használni.

Nézd meg, hogy a világban kik alkalmaznak WordPress-alapú webhelyet?

A WordPress-t a teljes Interneten 33%-ban alkalmazzák. Ez a világ 100 legnagyobb weboldalainak 14,7% -át jelenti. Nézzünk meg néhány példát a WordPress-t használó webhelyekről:

A Fehér Ház

A Fehér Ház 2017 decembere óta használja a WordPress alkalmazást.

A Fehér Ház 2017 decembere óta használja a WordPress alkalmazást
A Fehér Ház 2017 decembere óta használja a WordPress alkalmazást

A Walt Disney cég

A Walt Disney Company 2015 decembere óta használja a WordPress alkalmazást
A Walt Disney Company 2015 decembere óta használja a WordPress alkalmazást

Angry Birds

Angry Birds 2016 óta használja a WordPress alkalmazást
Angry Birds 2016 óta használja a WordPress alkalmazást

Angry Birds egy nemzetközi mobil játékjelenség. Jómagas is kedvelem. 2016 májusa óta használják a WordPress alkalmazást.

A Bedford Hotel

A Bedford Hotel a Warm Welcome Hotels csoport része, az Egyesült Királyság egyik vezető szállodacsoportja. 2011 júliusától használják a WordPress alkalmazást.

A Bedford Hotel 2011 júliusától használja a WordPress alkalmazást
A Bedford Hotel 2011 júliusától használja a WordPress alkalmazást

És még nagyon sok weboldal létezik, ami WordPress-t használ. Ha további példákat szeretnél még látni, akkor nézd meg a hivatalos WordPress kirakatot.

2. Te mit szeretnél elérni a WordPress weboldaladdal?

Mielőtt elkezded létrehozni a weboldaladat, fontos végig gondolni, mit szeretnél elérni a webhelyeddel? Mi a „küldetése” webhelyednek? Valószínű, hogy weboldalad tartalmazni fogja az ötleteidet és az adott piaci résed elvárásait, hiszen legtöbbszőr (ha megtanultad az előző kurzusokban a Niche-és kulcsszó kutatás rejtelmeit.  Sokszor nem mi döntjük el, hogy mit is akarunk, mit is szeretnénk építeni az új online birodalmunkban, üzletünkben.
Minden weboldal tulajdonosának bizonyos elvárásai vannak a látogatóival szemben. Azt akarod, hogy olvassák el a bejegyzéseidet, vagy vásárolják meg a termékeidet? Talán tájékoztatni vagy
szórakoztatni szeretnéd olvasóidat, vagy javítani szeretnéd az életüket a fantasztikus termékeiddel?

Küldetésed és a kutatások lesznek a weboldalad alapja, ezért nem szabad ezt túlságosan félvállról venned.

Szánjon rá időt, és szó szerint írd le webhelyed, online üzleted küldetését. Tedd össze a saját elképzeléseidet a kutatáson szerzett tapasztalataiddal, majd gondold át, hogy TE mivel szeretnél foglalkozni. Amint ez az üzenet világos lesz számodra, sokkal jobban kommunikálhatsz majd a célközönségeddel! Semmikép se kezd másolni más marketing tervét és weboldalát. Természetesen ötleteket átvehetsz, hiszen verseny van. De ne feledd, tőled is ugyan úgy „lopni fognak” 😇. Ez így van rendben!

Te hogyan fogalmaznád meg a webhelyed küldetését?

Weboldalad, website-od küldetésének megfogalmazása érdekében készítettem egy listát azokról a kérdésekről, amelyekre képes
leszel válaszolni. Természetesen, ha komolyan vetted és végig mentél a Niche – és kulcsszó kutatás kurzusaimon, akkor ez a kérdés már nem is kérdés számodra. Azért a kérdéseket lentebb olvashatod, ha mégsem tudod még, hogy mi a küldetésed, akkor mindjárt megtudod, ha válaszolsz rá.

 • Niche kutatás és Piackutatás (Szerezz vevőket és célközönséget) és
 • a Kulcsszó kutatás(Google első helyre kerülés titka)
 • nem feltétele a WordPress weboldal készítésének, mert ettől még elkezdheted ezt a tréninget és megtanulod, hogyan építs fel egy weboldalt (de a kutya sem fog rád találni). Ha WordPress Niche weboldalt szeretnél készíteni, akkor bizony már „kötelező” (persze nem a katonaságnál vagyunk 🙂 ), ha szeretnél kiemelkedni a tömegből, hogy Téged találjanak meg először. 14 videó lecke, összesen kb. 6 óra időtartamú. Nem rövid, tudom. De megéri megnézni a lejátszási listámban ezeket a videókat.
 • mit kezdhetnek az emberek a Te weboldaladon kínált termékekkel vagy információkkal?
 • mi teszi egyedivé termékeidet vagy ötleteidet?
 • hogyan javítják termékeid / szolgáltatásaid az ügyfeleid életét?
 • miért érdemes az embereknek vásárolniuk a termékeidet / szolgáltatásaidat a Te weboldaladon, és nem egy
  másik (pl. olcsóbb vagy ismertebb) weboldalon?
 • vagy miért kellene az embereknek elolvasni az Te információidat és megfogadni a tanácsaidat egy másik weboldalon található információk helyett?
 • miért kínálod fel ezeket a termékeket / szolgáltatásokat vagy információkat mindamellett, hogy pénzt is keresel vele?

Hogyan fogod használni a WordPress alkalmazást?

Miután leírtad weboldalad küldetését, elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy miként fogod használni a WordPress alkalmazást. Hogyan kell kinéznie a weboldalidnak, és milyen funkciókra lesz szüksége a webhelyeden a küldetésed eléréséhez? Ne fordítva üld meg a lovat! Addig ne kezd el a weboldalad felépítését, amíg nem tudod a stratégiádat!

Nézzünk meg erre egy példát. affiliatenicheblog.com/ affiliatenicheblog.hu weboldalakkal

A kurzusom példaoldalain, a angol nyelvű affiliatenicheblog.com és a magyar nyelvű affiliatenicheblog.hu esetében a küldetés a következő:

„Szeretném megosztani az otthoni pénzkeresés tapasztalataimat a világgal és itthon, és beszámolni a különböző affiliate értékesítési trendekről és tippekről.”

Blogbejegyzések írásával akarom elérni céljaimat. Ezekben a bejegyzésekben írhatnak a világ minden tájáról szerzett affiliate marketing tapasztalataimról, tippeket adok olvasóimnak, hogyan készíthetnek profi weboldalakat. Hol tárolják a weboldaliakat, hol vegyék meg a tárhelyet,  domain nevet. Hogyan találhatják meg a saját piaci résüket, termékeket, amit nem maguknak kell előállítani, amivel otthonukból pénzt kereshetnek Ők is. És
még sok minden másról is kommunikálok.

Kapcsolatba lépek az olvasóimmal, hozzászólások és a közösségi média segítségével. Tehát az affiliatenicheblog-nak a legjobb lehetősége egy WordPress-alapú blog létrehozása volt. Ennek a blognak rendelkeznie kell hozzászólás (comments) funkciókkal és közösségi megosztási lehetőségekkel is.

Comments-az-az hozzászólások a WordPress blogban
Comments-az-az hozzászólások a WordPress blogban

 

hozzászólás (comments) funkciókkal és közösségi megosztási lehetőségek
hozzászólás (comments) funkciókkal és közösségi megosztási lehetőségek

Mint az affiliatenicheblog.com vagy affiliatenicheblog.hu példaoldalaim hozzászólói, ügyfeleim, érdeklődői, barátaim, üzleti partereim, az affiliate programokhoz csatlakozóim is a WordPress programot használja blogoláshoz. És amint láttuk, a WordPress blogolási platformként indult, így a blogolási
funkciók már alapból be vannak építve és készen állnak az indulásra. Emiatt ezen a tanfolyamon a WordPress használatára fogok összpontosítani, ezen belül is a blogolásra és az online bevételszerzés folyamatára. Ne aggódj, ha másfajta weboldalt szeretnél létrehozni, mert felfedezünk más funkciókat is útközben!

Hozz létre célokat és kezdj el dolgozni az új pénzügyi stratégiáddal. Azonnal hozzáférhetsz több, mint 590 000 piaci réshez (niche). Válaszd ki a vállalkozásod kiindulópontjaként szolgáló piaci résedet (NICHE). Készítse el saját piaci résedet.

Mindenki az első lépéssel kezdi. Eszközökre van szüksége!

Ha nem tudod, hogyan kezd el, akkor itt a lehetőség >>>Getting Started<<<

A következő modulban megvitatjuk weboldalad testre szabását, hogy valóban megfeleljen a küldetésének. Megyünk a témákra (sablonok), a widgetekre, a beépülő modulokra, a testre szabási lehetőségre és a
WordPress által kínált különféle testre szabási beállításokra.

Mit is tanultál?

 • A WordPress sokféleképpen használható
 • A megfelelő témákkal és beépülő modulokkal a WordPress lehetőségei végtelenek.
 • Mielőtt elkezded építeni weboldaladat, el kell gondolkodnia azon, hogy mit szeretnél elérni: mi a küldetése weboldaladnak?
 • Miután leírtad webhelyed küldetését, elkezdhetsz gondolkodni hogyan fogod használni A WordPress-t: hogyan kell kinéznie a weboldalaidnak, és milyen funkciókra van szükséged a webhelyednek, a küldetésének eléréséhez?

Ha tetszett a lecke, akkor oszd meg másokkal is. Köszönöm!

 

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük