Friss információk
Ebben a leckében megtudhatod: -hogy létezik két WordPress verzió: WordPress.com és WordPress.org, de párhuzamosan összehasonlítom a Wealthy Affiliate-el is -mi a különbség a három platform között -melyik platformot ajánlom, hogy használd

3. lecke: WordPress.com vagy WordPress.org vagy Wealthy Affiliate?

Ha csatlakozol hozzám a Wealthy Affiliate teljesen INGYENES Starter csomaghoz az én linkemen keresztül. Nincs szükség hitelkártyára. Nincs semmilyen kockázat! És elvégzed vagy csak betekintettél a szintén ingyenes Online Entrepreneur Certification “Getting Started”  angol nyelvű kurzust (10 ingyenes lecke angolul) és a Affiliate Bootcamp ” Getting Your Business Rolling” angol nyelvű kurzust (10 ingyenes lecke angolul), ami  10-10 leckéből áll, akkor hozzáférést kapsz itt a magyar nyelvű  4. Tréning:  WordPress Niche weboldal készítés MAGYAR nyelvű kurzusom további leckéihez, szintén teljesen INGYEN! Bármikor megnézheted. Újra és újra.

WordPress.com -WordPress.org-Wealthy Affiliate

 

Tanulási célok, mit is fogsz megtanulni

Ebben a leckében megtudhatod:
● hogy létezik két WordPress verzió: WordPress.com és WordPress.org, de párhuzamosan összehasonlítom a Wealthy Affiliate-el is
● mi a különbség a három platform között
● melyik platformot ajánlom, hogy használd

1. A platformok közötti különbségek

Most már tudod, hogy mi a WordPress, és milyen nagyszerű eszköz lehet számodra, és mindent megismertél a nyílt forráskódolásról, és most merüljünk bele egy kicsit összetettebb dologba. Amiről még nem beszéltünk, hogy két WordPress verzió létezik : A WordPress.com és WordPress.org. Ebben a leckében belemerülünk a két platform közötti különbségekbe, és megvitatjuk azok előnyeit és hátrányait.

Röviden:

a WordPress.com (1. kép) alapvetően olyan webhely, ahol fiókot hozhatsz létre és így
létrehozhatod saját weboldaladat vagy blogodat. A WordPress.org (2. kép) lehetővé teszi a WordPress
szoftver letöltését, így azt a saját weboldaladra telepítheted. Noha ez utóbbi nehezebbnek hangzik (már mutattam egy telepítési lehetőséget korábbi képzésen, de attól csak bonyolultabb, ha saját magad telepíted. Ezzel úgy is megismerkedsz, amikor itt az ideje).

Te döntésed, hogy melyik telepítést választod majd), de úgy gondolom, hogy  a WordPress.org  sokkal több előnnyel is rendelkezik, függetlenül attól, hogy ezen belül is, milyen telepítési lehetőséget választasz majd.  (1 kattintásos vagy haladó webmesteri tudást igénylő ).

WordPress.com
1. kép: WordPress.com
WordPress.org
2. kép: WordPress.org

Na de először térjünk vissza és vizsgáljuk meg részletesebben a WordPress.com és a
WordPress.org közötti fő különbségeket.

1. különbség: Tárhely és domain

A fő különbség a WordPress.com és a WordPress.org között az, hogy ki tárolja a Te profitáló weboldaladat, webhelyedet. A WordPress.com biztosítja a tárhelyet számodra, míg a WordPress.org segítségével a profitáló niche weboldalad tárhelyét már Te választhatod meg .

Ez azt jelenti, hogy ha a WordPress.org fájlt használod, akkor fizetned kell még külön webtárhelyért és a domain regisztrációért, míg a WordPress.com-nál, akár ingyenes 3 GB tárhelyet is igénybe vehetsz.

Na de….mit szolnál hozzá, ha én mutatok neked egy profi tárhely szolgáltatót, aki nem 3 GB -ot ad neked, hanem tízszer (10x) annyit ad SSL tanúsítvánnyal és még nagyon sok nagyszerű opcióval.

Mert, ha eddig nem tudtad, ma 3 Gb tárhely nagyon-nagyon „karcsú”. Nem lesz elég számodra, ha profi weboldalt szeretnél. Természetesen nagyon kezdőknek tökéletes és ingyenes megoldási lehetőség. Ez a képzés ezt a lehetőséget is biztosítja számodra. Én mondtam, hogy minden INGYENES lesz, ha szeretnéd! És az, hogy weboldalad https protokollt kapjon, az is plusz költséged lehet, attól függ, melyik tárhely szolgáltatót választasz. Tárhelyre mindenképpen szükséged lesz! E-nélkül nem lehet profitáló niche weboldalt felépíteni. Képzeld el a számítógépedet HDD vagy, ahogyan még ismerheted,  winchester nélkül. Vagy az újabb laptopok-ban már SSD meghajtók (tár) vannak. Tárhely nélkül semmi nincs. Legyen az a gépeden, vagy felhőben!

Rendkívül nagy teljesítményű, rendkívül biztonságos tárhelyet mutatok meg Neked!

Wealthy Affiliate Tárhely tulajdonságai és előnyei
Wealthy Affiliate Tárhely tulajdonságai és előnyei

És nem csak tárhelyet kapsz, hanem másodpercekre vagy a képzéstől, támogatástól, weboldalaktól és a profitáló niche weboldalad sikerétől! Nézzük át gyorsan ezt a táblázatot. De erről olvashatsz az általam preferált WordPress tárhelyről részletesen egy másik weboldalamon. Most nem megyünk bele a részletekbe, csak belepillantunk ebbe az összehasonlító táblázatba.

 

WordPress tárhely csomag-és-árak-összehasonlítása
WordPress tárhely csomag-és-árak-összehasonlítása. Részletes leírás a képre kattintva

Amit nagyon gyorsan kiemelnék, az két eszköz, de számos opciót kapsz még hozzá, amit sehol máshol nem:

  1. képzések angolul és itt magyar nyelven: weboldal készítés, marketing, keresőoptimalizálás, hogy profitálni tudj Te is saját vagy mások termékeivel szolgáltatásaival
  2. kulcsszó és niche kutató eszköz, hogy versenytársaidat lehagyva előre kerülj a keresőkben

 

Jelen pillanatban 19 dollárért (az első havi ajánlatod) a következőket kapod:

(1) Korlátlan támogatás és kommunikáció
(2) 24 órás hozzáférés a személyes és magán súgóhoz-az-az tőlem is kérdezhetsz bátran
(3) Menedzselt WordPress tárhely akár 50 weboldalt is (25 ingyenes + 25 saját domain)
(4) A Teljes SiteRubix Sorozat eszközök (több mint 8 különféle WA webhelyplatform)
(5) Hozzáférés az Affiliate Bootcamp mind a 7 szakaszához (70 lecke) angol nyelven. Magyar nyelven itt kaphatsz képzést, ha 1 éves előfizetője vagy a WA-nak (rajtam keresztül természetesen)
(6) Hozzáférés az Online Entrepreneur Certification (Online Vállalkozói Bizonyítvány)-oktatás mind az öt szakaszához (50 lecke) angol nyelven. Magyar nyelven itt, ha 1 éves előfizetője vagy a WA-nak (rajtam keresztül természetesen)
(7) 3000+ weboldal sablon és több mint 50 000 weboldal bővítmény
(8) Élő videó képzések minden héten angol nyelven. Magyar nyelven is Magyar marketingre építve, ha..ha 1 éves előfizetője vagy a WA-nak (rajtam keresztül természetesen)
(9) Több mint 300 óra osztálytermi képzés online angol nyelven
(10) Korlátlan kulcsozókeresések a WA Kulcsszó-kutató eszköz használatával
(11) Magasabb kifizetések társult (affilate) vállalkozásként (100% -kal több jutalék). Erről itt részletesebben a videómban, vagy lentebb is megtalálod beágyazva
(12) „Hogyan válhatunk szakértőként bármilyen niche-ben” című 70 perces videó BONUS. Angol nyelven. Magyar nyelven itt, ha 1 éves előfizetője vagy a WA-nak (rajtam keresztül természetesen)
(13) Hozzáférés az összes jövőbeli frissítésekhez
(14) Te is sikeres leszel a saját munkáddal és szorgalmaddal!

Ugorjunk vissza ismét a fő témánkhoz

Ha  a WordPress.com webhelyet használod, akkor az Ő hirdetései lesznek a weboldaladon, és nem lehet egyéni domain neved. pl. dogchewtoys.net . (Kutya-rágó játékok) Domain neved egy altartomány lesz például,

dogchewtoys.wordpress.com

Viszont  fizetős tervek állnak rendelkezésedre. Ezek a prémium tervek eltávolítják a hirdetéseket, és lehetővé teszik például a saját dogchewtoys.net domain kiválasztását. De ugyan ezt miért ne tehetnéd meg a SiteRubix segítségével, amivel nem csak lesz egy ingyenes domain neved, de pénzt is keresel, ha másoknak megmutatod, hogy Te ezt a SiteRubix platformot használod 🙂 És ez csak a csepp a tengerbe. Az értékesítést weboldalad felépítésével az  Online Vállalkozói Bizonyítvány tréningen tökéletesen megtanulhatod! Lépésről-lépésre. Mind angolul és itt magyar nyelven.

Tehát a ha a WordPress.org-t használod, akkor a weboldalad és az adatok tulajdonosa Te magad leszel, míg ha a WordPress.com weboldalt használod, akkor nem a tied lesz a weboldalad! Ha abszolút szabadságra van szükséged és szerintem szükséged van, úgy gondolom, hogy keresd
fel a WordPress.org weboldalt, de még jobb, ha a csatlakozol az ingyenes vagy prémium Wealthy Affiliate platformhoz. Hiszen ezzel legalább pénzt is keresel.

Te döntésed, hogy ingyenesen építed a profitáló weboldaladat vagy váltasz prémium csomagra. Semmit NEM erőltetek rád. Távol áll tőlem. Szerintem is először teszteld, próbáld ki. Ha tetszik és látod a saját szemeddel is az egész eszközkészletet, akkor bármikor upgradelhetsz feljebb. De maradhatsz az ingyenes verzióban is, hiszen ugyan úgy pénzt kereshetsz saját termékeddel, szolgáltatásoddal, vagy mások termékeivel, de amit fontos megemlítenem, hogy az ingyenes fiókoddal is promotálhatod a Wealthy Affiliate  eszközeit, amivel pénzt fogsz keresni! Persze az ingyenes fiókkal fele annyi jutalékod lesz. De, akkor is pénzt fogsz keresni. Erről ebben a videóban beszéltem, ha még nem nézted meg itt lentebb a

Profitáló Niche WordPress Weboldal készítés [ingyenes tanfolyam] lejátszási listámban találkoztál már

2. különbség: Bevételszerzés

Ha fontos a weboldalad pénzbevétele, akkor a jobb választás a WordPress.org. A WordPress.com
ingyenes verziója ezt nem teszi lehetővé, hogy  hirdetésekkel értékesíts a weboldaladon. Ha hirdetni akarsz, akkor be kell szerezned egy prémium vagy üzleti terv csomagot. És még ezekkel a tervekkel is, a bevétel egy részét megosztod a WordPress-szel, a WordAds nevű platformon keresztül.

Ha a WordPress.org fájlt használod , akkor a bevételszerzésért nem kell fizetned. Tőled függ, hogy milyen hirdetéseket raksz be. Például a Google Ads hirdetésekkel. Most megint felajánlok neked ettől még jobb lehetőséget, hogy használd a WordPress-t a WordPress.org termékét, de a WA-n belül! Mert ott nem csak a saját termékedet, szolgáltatásaidat fogod reklámozni a weboldaladon, hanem jóval magasabb jutalékért cserébe, affiliate marketinggel rengeteg piaci rés (niche) terméket értékesíthetsz. Lásd a fiókban az „Affiliate Program Search” keresése opciót. Ezt az ingyenes fiókodban is eléred!

3. különbség: Karbantartás

Amit leginkább a WordPress.org hátrányainak tekintek, az az, hogy mindent Neked kell megtenned azért, hogy a WordPress weboldalad karbantartva legyen.  Webmesteri feladatok ezek, amit nem biztos, hogy szeretnél vagy nem is tudod elvégezni és nincs is időd rá. Természetesen a tanfolyamon ezt megtanulod. Ne ijedj meg. Nem kell programozói tudás hozzá.

A frissítésekkel, a biztonsági másolatokkal és a biztonsággal Neked kell törődnöd. De ez azt is jelenti, hogy szabadon választhatod meg, hogy milyen gyakran készítesz biztonsági másolatot és frissítéseket, és milyen biztonsági intézkedéseket hajts végre. Természetesen ezeket mind megtanulod a képzésen. A WordPress.com weboldalát használod, ezzel  nem kell bajlódnod, automatikusan gondoskodnak erről.

De mit szólsz ahhoz, hogy ezt a munkát a WA is elvégzi helyetted. Sőt, kapsz egy SiteHealth nevezetű eszközkészletet is

Ez az eszköz a profitáló niche weboldalad „egészségével” törődik automatikusan. A SiteHealth egyszerűen segít azonosítani és rangsorolni a weboldaladdal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Nyolc eszköz segíti a SiteHealth-et. Az alkotóelemei a következők:

SEO-keresőoptimalizálás szempontjából legfontosabb. Ezt fogod tanulni a Yoast-seo résznél is 🙂

Ezekről részletesen fogunk tanulni majd, amikor aktuális lesz a gyakorlatban. Most csak áttekintjük gyorsan.

  • publikálás gyakorisága. Tulajdonképen, mennyi cikket írsz. Hiszen tartalom nélkül egy weboldal halott!
  • látogató elkötelezettség: menyi weboldal látogatód van és ezek a látogatók hozzászólnak-e a cikkeidhez
  • bővítmények (pluginok): jelez, ha túl sok bővítményt vagy nem helyes bővítményt használsz
  • Google rangsorolásod: jelzi, hogy melyik cikkedet, oldaladat indexelte a Google
  • tartalomminőség és változatosság
  • elkötelezettség és látogatók
  • weboldalad bizalma
  • visszajelzések a weboldaladról
Niche WordPress weboldal SiteHealth gyógyítással
Niche WordPress weboldal SiteHealth gyógyítással

 

Niche WordPress weboldal SiteHealth gyógyítással
Niche WordPress weboldal SiteHealth gyógyítással 100%-os

Rendszeresen megnézed a SiteHealth rendszert, hogy megtudd, melyek azok a problémák, amit ki kell kell javítanod annak érdekében, hogy versenytársaidat megelőzd és első legyél a Google-ben! Az alap karbantartást elvégzi helyetted a WA, de a cikkeket nem fogja megírni és a hozzászólásokat sem fogja helyetted megválaszolni.

Döntéseket neked kell meghoznod. Ez a SiteHealth eszköz, csak figyelmeztet, ha nem jó irányban haladsz. Ha azt szeretnéd, hogy gyors és keresőbarát legyen weboldalad, amire rátalálnak az Internet-en, akkor érdemes betartani, amit felajánl az eszköz.

A különbségek áttekintése

Oké, szóval megbeszéljük a fő különbségeket. Több eltérés van a WordPress.com és a
WordPress.org között. És naná, hogy összemérem a Wealthy Affiliate-el is az információkat

A videóban láthatod teljes egészében a különbségeket a Trello táblákban

A különbségek áttekintése, összehasonlítás
A különbségek áttekintése, összehasonlítás

Bérlő, tulajdonos vagy tulajdonos és főbérlő egyben 🙂

Próbálom kicsit megkönnyíteni számodra az összehasonlítás. Sok információt mondtam el. Sok adat egyszerre. Tudom, hogy nehéz most ezt feldolgozni. Láttad, hogy a WordPress.com ház bérléseként használhatod: korlátozott „jogokkal” rendelkezel és ellenőrizheted, hogy mit tehetsz és mit nem. A karbantartást  Te végzed el a WordPress.org-ban. Ez olyan, mint egy ház birtoklása. Te vagy a tulajdonos, ezért te is vagy karbantartó. Teljes ellenőrzésed alatt áll, és bármit megtehetsz vele, de sajnos a házat is
magadnak kell karbantartanod.

A Wealthy Affiliate -nél a házadat teljes mértékben karbantartják. Van egy saját gondnokod, aki állandóan figyel és jelez, ha „baj van”. Amit tud kijavít, de a többi munkát neked kell elvégezned. Ebben az a jó, hogy időben végzed el, hogy nehogy összeomoljon a házad!

Lehet egyszerre több házad is, aminek saját gondnoka van! Sőt, ezeket a házakat még ki is adod albérletbe! Az-az profitálsz magával a tárhelyeddel is, miközben fizetsz azért, hogy ott legyen a weboldalad. Sőt…..rengeteg + eszközt kapsz ahhoz, hogy profitáló niche WordPress weboldalad legyen

2. Javaslatom: használd a WordPress.org WordPress programját a Wealthy Affiliate Platformjával!

Tehát, ha azt akarod, hogy a lehető legtöbbet hozd ki weboldaladból, de nem bánod, hogy a kezedet bepiszkolod,
javasolom a WordPress.org használatát a Wealthy Affiliate Platformjával. Így együtt a kettő sokkal több opciót ad neked és sokkal jobb testreszabási lehetőséged van.
Bármilyen sablont, beépülő modult telepíthetsz, és szinte bármit megtehetsz weboldaladdal. Az már csak hab a tortán, hogy a Wealthy Affiliate rendszerével mások termékével is pénzt kereshetsz.

Persze nem kötelező. Ha ezt a platformot csak a saját terméked weboldalának felépítésére használod, akkor is megéri! Pláne, ha segítenek neked ebben! Építsd saját magadnak egy Niche WordPress weboldalt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt otthonodból más termékekkel!
A tanfolyam többi része ezért a WordPress.org és a WA használatára összpontosít.

Te döntésed, hogy használod majd az eszközöket. Ne aggódj a niche WordPress weboldalad felépítésének minden lépését megbeszéljük Veled. Megígérem: ezt megteheti mindenki. A
tanfolyam után meglátod, hogyan lehet fantasztikus,  Niche WordPress-alapú weboldalt készíteni és/akár affiliate (partneri) marketing stratégiára kialakított értékesítést létrehozni!

Legfontosabb tudnivalók a mai leckéből:

● a használat fő előnyei WordPress.com-nál, hogy ingyenesen használható és hogy Neked
nem kell a frissítésekkel, a biztonsággal és a karbantartással gondoskodnod
● fizetős tervvel kell azonban rendelkezned a hirdetések eltávolításához vagy, ha saját domain nevet szeretnél, a 3 GB-nál több tárhelyhez, az egyedi témák (sablonok) és bővítmények telepítéséhez, valamint a weboldaladon való történő hirdetéshez. Ezen túlmenően nem vagy a weboldal és az adatok tulajdonosa  teljes mértékben
● javaslom, ha már fizetsz, akkor használd WordPress.org-ot mert ez a platform abszolút szabadságot
nyújt Neked, pláne, ha weboldalad tárhelyének a Wealthy Affiliate Platformját használod. Tárhelyre úgy is szükséged lesz, akkor meg miért ne a Wealthy Affiliate! Nem csak egy hosting szolgáltatód lesz, hanem számos olyan eszközt ad a kezedbe, amit sehol máshol nem találsz.

 

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!