Friss információk
Affiliate Programok és a Hálózatok Megértése
Affiliate Programok és a Hálózatok Megértése

2. lecke: Affiliate Programok- Mennyit fogsz keresni otthonodból?

Ha még egyáltalán nincs Wealthy Affiliate fiókod, akkor az alábbi képre kattintva tudsz regisztrálni ingyen és ugorj vissza a legelső „Elindulás” leckéhez! 

Erőteljes Online ÜzletedKeress Pénzt Online Te is!

Próbáld és teszteld ingyen, nincs kockázat és nincs szükség hitelkártyára

A legnépszerűbb és legkönnyebb „pénzkeresési” lehetőség amelyet elmagyarázok, valószínűleg a leggyakoribb a világon és mindenképpen ismerkedj meg az affiliate kifejezéssel. Pláne azért, mert itthon még nem igazán alkalmazzák az üzletek.

Affiliate marketing.

Mielőtt hatékony és sikeres affiliate marketingszakemberré válhatnál online, meg kell értened, mi a szerepe, meg kell értened a „játékszabályokat” és meg kell felelned annak a folyamatnak, amelyben pénzt fogsz keresni.

Ebben a leckében mélyebbre fogunk ásni az affiliate marketing világában és abban, hogy mit fog jelenteni ez számodra az üzleti fejlődésedben.

Az affiliate marketing működésének megértése

Ez az affiliate (leányvállalati vagy szebben partner marketing) modell nagyon egyszerű, de az emberek többsége  túlbonyolítja a dolgokat, mert nem látja át vagy nem igazán érti meg. Az affiliate marketing lehetővé teszi számodra, mint blog publikáló, hogy online termékeket vagy szolgáltatásokat hirdess cégek számára. Ez nem összekeverendő a Google Ads hirdetésekkel, ahhol filléreket keresel kattintásonként, hanem itt jóval több pénzt keresel otthonodban jutalákként, amit azonnal fizetnek.

Egy kölcsönösen előnyös, teljesítmény alapú megállapodás két vállalkozás között, ahol az anyacég jutalmazza a leánycéget azért, mert az a saját erőforrásait használva látogatókat, az-az vásárlókat küld hozzá.

Ez affiliate programokon (parterprogramok) keresztül történik. 10 000 affiliate program létezik és 100 millió termék / szolgáltatás, amelyeket affiliate marketingszakemberként népszerűsíthetsz. Valójában, ha online vásárolsz valamit, akkor nagy valószínűséggel ugyanazt a terméket partnerként is népszerűsítheted az affiliate programjukon keresztül Te is. Amikor csatlakozol egy affiliate programhoz (ezt hamarosan eléred Te is), akkor egy speciális linket adnak Neked, amelyet weboldaladon, blogg cikkekben, képekben, hiredetéskben elhelyezel, hogy  termékekeket népszerűsítsd. (és már tanultad, hogy nem aladással)

Weboldalad a partneri promóciók kiindulópontja. Amikor valaki a weboldaladon van és rákattint az „affiliate linkre” (a fenti Amazon példában láthattad), akkor jutalékot kapsz ezért, ha ez a személy tovább vásárol valamit. Az Amazon esetében 4,5% -ot fizetnek affiliate ptartnereknek alapjutalékként, minden egyes vásárlás után. Tegyük fel, hogy (affiliate linkeden keresztül) linket adtál ehhez a Thor márkájú „hűtőszekrényhez ” (igen, az emberek hűtőszekrényeket is népszerűsíthetnek online. Hiszen mindenkinek szüksége van otthonában).

A hűtőszekrény ára 2.299 dollár. Az Te jutalmad, affiliatesként ennek 4,5% -a, 103,44 USD! Ez kb. Mostatni árfolyam szerint 40.000 Ft. Ennyit kapsz Te.

Tehát, ha egyszerűen hivatkozol egy affiliate linkkel parter vállalkozásként egy olyan weboldalra, ahol az emberek megvásárolhatják a terméket, akkor rengeteg pénzt kereshetsz. (feltéve, ha van tartalmad erről a weboldaladon és megfelelő munkát elvégezted, ahogyan eddig tanítottam.) Ez teljesen, az összes elképzelhető NICHE-ben (piaci rés, ahová Te is bejuthatsz bármikor) megtehető. Mindenre van affiliate program 🤑! (álmaidban sem gondolnád, hogy mi mindent népszerűsíthetsz weboldalakkal)

Ugye, hogy látsz ebben Te is potenciált!? És fel is teszed a kérdést azonnal.

Mennyit kereshetek partner marketingesként?

Valóban bármennyit, amennyit csak akarsz …. és ezt komolyan írom!

Bevételed általában nagyon szorosan kötődik a forgalom (weboldal látogatód) mennyiségéhez. És ne feledd, hogy a forgalom érdekében weboldalra van szükséged. Létre kell hoznod olyan bejegyzéseket, amelyekben relevánsak és konkrét alacsony versenyű (Emlékszel még? Alacsonyan lógó gyümölcs) kulcsszavakkal készített tartalom van.

Számuljunk csak egy picit? Mennyit is keresel?

Tegyük fel, hogy egy hónap alatt 1.000 kattintást érsz el weboldaladon. Ez napi 33 kattintás és ez teljesen reális. Nem szeretnék nagy szavakkal és számokkal vakdalózni, de valójában, akik profin felőpítik weboldalukat egy paici résben, ahogyan azt tanultad és rendszeresen publikálsz bejegyzéseket egy adott kulcszróa optimalizálva (SEO),  naponta 1.000 kattintást kapnak!

Tegyük fel, hogy ebből az 1000 kattintásból 20% -os átkattintási arányt érsz el partner linkjeiddel. Az-az ennyien navigálnak el arra az oldalra, ahhol a termék vagy szolgáltatás van. A Te weboldaladról egyenesen egy termék oldalra, akivel Te parter marketingesként csaatlakoztál.

1 000 x 0,20 = 200 affiliate kattintás naponta

1. forgatókönyv: ha ezeknek az embereknek 1:50 (vagy 2%) vásárol valamit, akkor 4 eladást hajtottál végre azon a napon.

2. forgatókönyv: ha ezen emberek 1:20 (vagy 5%) vásárol valamit, akkor 10 eladást hajtottál végre azon a napon.

Ha olyan terméket hirdettél (írtál cikket, bemutattad, véleményt írtál róla, az-az népszerűsítetted), amely eladásonként 30 dollárt fizet jutalékként (általában ez jellemző), akkor az első forgatókönyvnél 120 dollárt (48.000 Ft-ot), a 2. forgatókönyvnél pedig 300 dollárt (120.000 Ft-ot) keresel naponta.

És ezek nagyon visszafogott számok, nehogy úgyérezd, hogy „túl szép, hogy igaz legyen” érzésed legyen. És ez minden hónapban megtörténik! Ugyanez a forgalom egész évben folyamatos  számodra és a nap 24 órájában dolgozik Neked a weboldalad (persze, ha írtál cikkeket a megfelelő SEO-val). Itt ajánlom figyelmedbe, ha még nem tanultad meg a „SEO és Szövegírás-Hogyan írjunk cikkeket angol és magyar nyelven” képzésemet. Tudom, hogy munka a cikkírás, de nem örülnél napi 48.000 Ft-nak, vagy mégtöbbnek?! 🤑. Csak Tőled függ! Munka nélkül nem lesz pénzed, de ezt mindig elmondom. Ez nem az a hely, ahhol azt ígérjük, hogy milliomos leszel úgy, hogy nem kell tenned semmit sem! (természetesen a weboldalad dolgozik helyetted, ha már rangsorolva van, tehát egy passzív jövedelmet biztosít. De ehhez is tenned kell, hogy idáig elérj)

Nézzünk meg néhány valódi és nagyobb affiliate céget $$$!

Idővel egy rangsrolt weboldalad lesz és lesz olyan forgalom is (más webhelyekről az Te weboldaladra irányított forgalom) kiépítésén dolgozva eljutsz egy olyan ponthoz, ahol sokkal több forgalmat, több mint 100 egyedi kattintást érsz el naponta. Sok olyan termék létezik, amelyek 100 dollár + felárat is kínálnak partermarketing jutalékként, mint például a Wealthy Affiliate platdform is. Erről is van egy nagyszerű magyar és angol nyelvű képzésünk (folyamatosan készül és megújul), hogyan keress pénzt a Wealthy Affiliate platdformjának népszerűsítésével. Így ismerheted: Affiliate Kiképzés (Affiliate Boot Camp). Kizárólag azoknak javaslom, akik elvégezték ezt tréninget, amiben jelenleg is vagy ( Online Vállalkozói Bizonyítvány tréninget )

Folytassuk is tovább..

100 átkattintás naponta = 3.000 kattintás havonta

Használjuk reálisan a 20% -os átkattintási arányt. Minden hónapban 600 ember kattint az affiliate linkjeidre. Tegyük fel, hogy olyan terméket hirdetsz, amiért eladásonként 100 dollár jutalékhoz kapsz és 1: 20-as konverzióval (összesen 30 konverzió).

Ez 3.000 USD nyereség egy hónap alatt. Ez évente 36. 000 dolláros nyereség. dolárba is szép jutalék. Forintban mégszebb 🤑

Ez, szinte hihetetlen egy Magyar ember számára, ahhol a minimálbér havi 167.400 Ft. Havi egymillió Ft-ot keresni teljességgel hihetetlen számukra. Pedig reális számokkal mutattam be, hogy ez mennyire lehetséges!

De úgy, ahogyan én is..nagyon-nagyon szkeptikus voltam, ezért csak, ha havonta 120 ezer forintot keresel, már nagyon jó, mondjuk munka mellett. De ehhez, csak napi 10 dollárt kell keresned, az-az havonta 300 dollárt. Napi 10 dollárt keresni parter marketinggel nagyon kezdőknek is simán elérhető. Ha kicsiben működik….nagyban..hm…Tőled függ! Nem kell bonyolítanod.

Tehát tetszőleges szintre méretezhető a bevételed. A  weboldalad, vagy webioldalaid rangsorolása mindenhol megtalálhatók és az idő múlásával csak halmozott módon növekednek, miközben felépíted webhelyeidet. (ha felépült egy webhely, akkor más piaci résben épüülhet is a másik 😃 ) Ez csak a partenr marketinges erőfeszítésétől függ, aki kiaknázza a potenciált.

Hallani fogsz olyan történeteket, amelyek arról szólnak, hogy 1.000 dollárt keresnek naponta egyetlen kulcsszóval.

Ez igaz és ez lehetséges. Olyan történeteket  is hallhatsz, amelyek arról szólnak, hogy az emberek egész évben folyamatosan keresnek pénzt otthonról. Ez a valóság, és ez általában partenr marketing útján valósul meg ilyen vagy olyan módon. A Wealthy Affiliate-nél gyakran olvashatsz ezekről a történetekről, ahányszor a tagok a „sikerről” tesznek közzé bejegyzéseket. Valódi emberek történetei és nem kitalációk.

Most, hogy megértetted azt a folyamatot, amellyel a partner programokkal hogyan tudsz pénzt keresni, itt az ideje, hogy regisztrálj néhány affiliate programba Te is.

1. feladat: Csatlakozz egy affiliate programhoz, affiliate hálózathoz

Az affiliate „hálózatok” (NE keverd össze az  MLM-el. Ez teljesen más hálózat)  központosított gyűjtemények, amelyek gyakran több mint 1.000 affiliate programot tartalmaznak és amelyekhez egyetlen hálózaton keresztül csatlakozhatsz. Ez kényelmes, mivel egyszerre sokféle programot népszerűsíthetsz (akár különböző fülkékben/niche-ben is) és egy fizetést (jutalákot) kaphatsz utánnuk.

Néhány ilyen hálózat, amihez leggyakrabban csatlakoznak:

 • Wealthy Affiliate: tudtad, hogy ezzel is pénzt kereshetsz, miközben építed az általad választott piaci réseden belül a weboldaladat? 🤑 Itt megtanítjuk angolul Neked, hogyan? És Magyar nyelven  (folyamatosan készül és frissül) az Wealthy Affiliate Kiképzés
 • CJ Affiliate: korábban Commission Junction néven futott. CJ az egyik legnagyobb affiliate hálózat az Interneten, ami azt jelenti, hogy több ezer nagy és kis kereskedővel is kapcsolatba léphetsz. Jelenleg a pontos szám 2.696 különböző kereskedő.
 • Awin: Az Awin , az eredeti Affiliate Window rövidebb márkaneve , egy másik népszerű affiliate hálózat, amely több mint 13 000 különböző kereskedőhöz nyújt hozzáférést, hogy népszerűsítsd a termékeiket jutalékért cserébe. Awin valójában 2017-ben felvásárolta a ShareASale-t 🤪, bár a kettőt továbbra is különálló egységként működtetik, és különböző kereskedőkkel rendelkeznek.
 • Rakuten Marketing: korábban LinkShare néven futott. Népszerű affiliate hálózat, amely sok nagy kereskedőt tartalmaz, mint pl.Walmart, Best Buy
 • ShareASale: míg az Amazon Associates teljes mértékben az Amazon termékeire összpontosít, a ShareASale partner eleve 4.500 programokat üzemeltet. Összességében elmondható, hogy a ShareASale nagyszerű lehetőség mind digitális, mind fizikai termékek népszerűsítéséhez, hogy pénzt keress otthonodból!
 • Clickbank.com: Az Avangate Affiliate Network-hez hasonlóan a ClickBank egy másik affiliate hálózat, amely rengeteg digitális termékkel rendelkezik, bár fizikai termékeket is kínál már (régen csak digitális termékei voltak). Sok kisebb piaci résben tudsz versenyelőnyt szerezni, amelyet nem találsz más affilate platformokon és elég magas jutalékot fizet a többi affiliate programhoz képest. Hátránya, hogy egyes termékei nem túl jó minőségű termékek. Ezért oda kell figyelni a szűrűsnél, melyiket fogod népszerűsíteni weboldaladon!

Mégtöbb affiliate marketing platform és hálózat, hogy több pénzt keress!

11 legjobb affiliate marketing platform és hálózat, hogy több pénzt keress
11 legjobb affiliate marketing platform és hálózat, hogy több pénzt keress
 • Amazon Associates: Az Amazon messze a legnagyobb név az e-kereskedelemben! Ha fizikai termékeket szeretnél népszerűsíteni a weboldaladon, az Amazon Associates jó választás. A programot még értékesebbé teszi az, hogy jutalékot keresel minden új dologért is, amelyet vásárol valaki, akire hivatkozik, még akkor is, ha nem a TE weboldaladon javasolt termékedhez kapcsolódik. Például, ha a weboldaladról egy affiliate linkkel átkattintanak egy 5 dolláros fogkefére, de az illető végül 500 dolláros tévét vásárol, akkor is megkapod a jutalékot (A sütik 24 órán át tartanak. Ha azonban van olyan ember, aki közvetlenül hozzáad egy terméket a kosarához, kap egy 90 napos sütit, de csak a kosarában található termékre)
 • Avangate Affiliate Network: olyan affiliate hálózat, amely csak a digitális termékekre és szoftverekre összpontosít, nem pedig fizikai termékekre.Hozzáférhetsz például olyan népszerű szoftverkereskedőkhöz, mint a Bitdefender, Kaspersky. Belőlük is profitálhatsz jutalékkal! Hozzáférést biztosít több mint 22.000 szoftverhez, így ha webhelyed sok digitális terméket népszerűsít, mindenképpen csatlakozz ehhez. Megjegyzés: Az Avangate még 2017-ben megszerezte a 2Checkout terméket, így némi zavart fogsz látni a nevek között. Az eredeti Avangate eszközt beolvasztották a 2Checkout-ba, míg az Avangate Affiliate Network az a társult platform, amelyhez csatlakozni fogsz
 • FlexOffers: egy régóta használt, népszerű affiliate platform, amely több mint 12.000 különböző hirdetőhöz / kereskedőhöz férhetsz hozzá
 • Peerfly: egy gyorsan növekvő leányvállalati hálózat, amely hozzáférést biztosít több mint 3300 kereskedőhöz
 • Walmart Affiliates: A Walmart affiliate programja technikailag a Rakuten Marketing része, de továbbra is külön kezelném, mert úgy gondolom, hogy ez értékes kontrasztot jelent az Amazon Associates-szel. Amikor az Amazon Associates a régi jutalékstruktúrájáról az új kategória-alapú megközelítésre váltott, a Walmart társult program kissé vonzóbbá vált, mert egyes kategóriákban magasabb jutalékokat kínál, mint az Amazon. Ezenkívül a Walmart nyomkövető sütije három napig tart ,míg az Amazon-é csak egy napig (24 órán keresztül)
 • eBay Partner Network: ahogy a neve is mutatja, az eBay Partner Network az eBay saját laffiliate hálózata 😉. Ezzel jutalékot kereshetsz az eBay termékek népszerűsítéséért. Rendkívül sokféle termék van, mert bármit hirdethetnek az eBay-en, aminek a népszerűsítésével weboldaladon jutalékot, az-az pénzt keresel otthonodból.

A Te első feladatod az, hogy csatlakozz legalább egy ilyen hálózathoz.

Melyik affiliate hálózatot érdemes használni?

Ez a nagyszerű lehetőség az affiliate platformokon és hálózatokon – mert nem csak egyet kell választania!

Tehát ez egyfajta trükkös kérdés…

Ahelyett, hogy egyetlen hálózatot választanál, jelentkezz be mindazokra, amelyek érdekelnek Téged, hogy megtaláld a legjobb hirdetőket és legmagasabb jutalékokat.

Azt javaslom, hogy a következő szűréssel válassz magadnak partner programokat:

 • Kényelem – valószínűleg nem akarsz  rendszeresen 11 különböző műszerfalba bejelentkezni, így nem fogsz minden affiliate programhoz csatlakozni. Ahhoz csatlakozz, ahol a vezérlőpult átlátható és kényelmesen használható.
  Minimális kifizetések – Ha túl kevés a jutalék, nehéz lehet rendszeresen elérned az egyes platformokkal a kitűzött céljaidat. Ezért nézd meg, hogyan és mennyit fizet. Ez nagyon nem mindegy!

Ettől eltekintve nézz utána és találj néhány félelmetes ajánlatot, amelyeket weboldalad látogatóinak népszerűsíthetsz, hogy jutalékkal pénzt keress otthonodból akkor is, amikor éppen alszol 😎!

Partnerprogram keresés a WA platform segítségével. Affiliate Program Search

Egyszerűen csak beírod a termék nevét vagy a piaci résed kulcsszavát és megkapod az affiliate programok listáját, hogy hova csatlakozz az adott termék értékesítése érdekében, ahhol minden segítséget megkapsz.

9 hasznos affiliate marketing bővítmény a WordPress bloggerek számára

Miután regisztráltál néhány affiliate platformra, szerezz néhányat a legjobb affiliate marketing bővítményekből (WordPress plugin), amelyek segítenek kezelni és népszerűsíteni ezeket a kereskedőket és termékeiket.

2. feladat:  SiteFeedback, az-az weboldal véleményezés (nem hozzászólás. Azt lentebb fogod tanulni)

A Wealthy Affiliate lehetőséget ad, amellyel feltöltheted wehelyed egyik oldalát (bármely oldal lehet), és megkérheted a Wealthy Affiliate Platfromban  lévő embereket, hogy segítsenek abban, hogy áttekintik egy bejegyzésedet vagy oldaladat a weboldaladon.

A visszajelzések nagyon hasznosak lehetnek és ehhez hozzájárulva jó impulzust kapsz arról, hogy a tartalmad milyen releváns és érdekes, vagy milyen jól mutat az olvasóidnak a weboldalad dizánja. Nagyon hasznos dolgok.

Ha Te is véleményezed mások weboldalát, akkor kapsz kreditet, így kérhetsz ingyen másoktól, hogy a Te weboldaladat véleményezzék. Figyelem: néha elég nyiltan és őszintén megírják a problémát, amivel találkozhatnak a weboldaladon. Ha az építő kritika, vedd is hasznát. Bátran fogadd el! Hiszen Te is ugyan úgy véleményezhetsz mások weboldalát is, habár törekedj valóban a pozitív és építő kritika írására! 😉

Példa:

Hé srácok, épp egy weboldalt építek arról, „hogyan kereshetünk pénzt otthonról” piaci résben és azon gondolkodom, hogy tudnál-e valamilyen visszajelzést adni arról, hogy állok a weboldalammal. Itt van a domainem:

www.affiliatenicheblog.com

Köszönöm!

Győződj meg arról, hogy véleményedet és meglátásaidat legalább két másik weboldalon közzéteszed a SiteFeedback segítségével. Így mindenki jóljár.

 véleményedet másik weboldalon közzéteheted a SiteFeedback segítségével
véleményedet másik weboldalon közzéteheted a SiteFeedback segítségével

3. feladat: hozzászólás a legkevesebb 2 másik weboldalon és Te is kérj a Te cikkeidhez hozzászólásokat!

Ez a feladat nagyon-nagyon fontos. Hiszen, ha írsz mások bejegyzéseihez hozzászólást, akkor (kreditként ingyen, de vásárolhatsz is), Te is kérhetsz a saját bejegyzéseidhez hozzászólást. Miért fontos ez? 

Mert a Google rangsrololásod a keresőkben nagyobb eredménnyel fog működni, az-az első helyen leszel egy adott kulcsszóra. Elől lenni a keresőkben óriási előny, hiszen, ha kattintanak és elnavigálnak a weboldaladra, akkor belőlük lesz a vásárló. A lecke elején tanultad, hogy ebből lesz a profitot! Ezért fontos, hogy szólj hozzá mások cikkeihez, majd Te is kérj másokat, hogy szoljanak hozzá a Te cikkeidhez!

Ez hasonló, mint a SiteFeedback, de a SiteComments (weboldal hozzászólás) jóval hasznosabb keresőoptimlaizálás szempontból! Az utolsó feladatod ma ez lesz, hogy hozzászólást küldj legalább két ember blog bejegyzéséhez és Te is kérj blog cikkeidhez hozzászólásokat a SiteComments segítségével!!!!! Fontosabb, mint gondolnád!

SiteComments-hozzászólás írása és kérése
SiteComments-hozzászólás írása és kérése

Ne ilyeneket írj, például, hogy „nagyszerű webhely” vagy „tetszik”, ennél jobb hozzászólásokat kell írnod mások blogbejegyzéseihez, hogy minél hasznosabb legyen. Te is jobban örülsz egy olyan hozzászóláshoz a blog bejegyzéseidhez, amiben nem csak annyi van írva, hogy „szuper”, mert a Google sem fogja értékelni. Akár kérdést is feltehetsz vagy beszélgetést indíthatsz, ami mégtöbb ember hozzászólást generálod.

Figyelem: mindig válaszolj a hozzászólásokra, még akkor si, ha nem kérdeznek a hozzászólásban! Mert ezt is figyeli a Google. (szeretnél első lenni a keresőkben?)

Itt egy példa:

Hé srácok, épp egy weboldalt építek az otthoni pénzkereés piaci résben, és azon gondolkodom, hogy tudnál-e valamilyen hozzászólást adni arról, hogy milyen lett a blog bejegyzésem. Itt van a blog cikkem:

https://affiliatenicheblog.com/how-to-make-money-online-from-home-the-internet-has-provided-a-great/

Köszönöm!

Figyelem: szerintem mondanom sem kell, 😃 hogy  olyan nyelven írj hozzászólást, amilyen nyelven van a bejegyzés.

4 feladat volt mára

 1. olvasd el újra ezt a képzést, hogy jobban megértsd a partermarketing lehetőségét
 2. csatlakozz legalább egy affiliate hálózathoz
 3. hozzo létre EGY új bejegyzést egy új kulcsszóra optimalizálva a weboldaladon és tedd közzé (publikáld)
 4. használd a SiteComments platformot , hogy hozzászoljanak a weboldalad új blog bejegyzéseidhez! (nagyon-nagyon fontos)

Jó munkát! Ha bármilyen kérdésed van, csak bátran a lenti hozzászólásban! Hiszen tudod,

🤑 „az információ kincs” 🤑

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük